Friss hírek

Nem csak hétvégi program lesz a Magyar Nagydíj 2019-ben

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Hungaroringen találkozott Chase Carey-vel, a Liberty Media ügyvezetőjével, és többek között az F1-es Magyar Nagydíj jövője is szóba került a megbeszélésükön.

A miniszter már 2017-ben is találkozott a Hungaroringen a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media vezetőjével, akivel egy nagyon jó hangulatú megbeszélésen volt túl az idén is.

„A tavalyi esztendőben egy kifejezetten pozitív hangulatú megbeszélésünk volt, ebben nem különbözött a mostani sem a tavalyitól” – nyilatkozta Szijjártó a Hungaroringen.

„A jogtulajdonos képviselője megerősítette azt az álláspontját, hogy ő 21 nemzeti sajátosságokkal rendelkező helyszínt kíván látni a menetrendben. Tehát nem 21 uniformizált, nem 21 ugyanúgy kinéző futamot szeretne ugyanolyan környezettel, hanem mindenhol a nemzeti sajátosságok előtérbe kerülését szeretné.”

Szijjártó hozzátette, ez Budapest számára előnyös hozzáállás, hiszen mivel a város nagyon közel van a pályához, számos programot tudnak kínálni az idelátogatóknak – a miniszter megerősítette, a jövő évi Forma-1-es versenyhétvégét már úgy fogják megszervezni, hogy szem előtt tartják azt a stratégiát, hogy ne csak csütörtöktől, hanem egész héten F1-gyel kapcsolatos programokon vehessenek részt a Budapestre látogatók. 

„Ez Budapest és a Hungaroring számára kifejezetten előnyös hozzáállás” – mondta. „Kérte Carey úr támogatásunkat abban, hogy vigyük sikerre az ő stratégiáját itt Budapesten, amely arról szól, hogy a nagydíj nem egy hétvégi, hanem egy egész heti program legyen. Budapest adottságai kifejezetten lehetővé teszi ennek a támogatását.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!