Friss hírek

Nem csak a Renault érdeklődik Kubica iránt

Fotó: Renault Sport F1

Nem csupán a Renault csapata érdeklődik Robert Kubica iránt – árulta el a lengyel versenyző menedzsere Monzában.

Kubica a Forma-1-es Magyar Nagydíjat követően egy igazán produktív tesztprogramot hajtott végre a 2017-es Renault-val, a francia istállónál azonban azt mondják, továbbra is számos kérdés van bennük arra vonatkozóan, hogy a lengyel versenyző képes lenne-e újból versenyezni a száguldó cirkuszban.

A 2011-es súlyos ralibalesete óta Kubica egyszer sem látogatott el hivatalos versenyhétvégére, most azonban tiszteletét tette a monzai F1-es paddockban, ahol ráadásul menedzsere is vele volt.

„Robert csak azért van itt, hogy beköszönjön néhány barátnak” – mondta Alessandro Alunni Brawi, Kubica menedzsere a Motorsport.com kérdésére.

„Hiszen versenyhétvégén azóta sem volt egyszer sem – csak Magyarországon, ami már nem számított a versenyhétvégének. Szóval egy jó lehetőség volt neki. Semmi gondja nem volt az F1-es paddockba való visszatéréssel. Természetes, hogy itt van, és beköszön néhány barátnak. Semmi más célja nem volt a látogatásának.”

„Sokan mutatják felé, hogy mennyire szeretnék, ha visszatérne az F1-be. Ez extra lökést ad neki. Nagyon szívesen hallgatja a pozitív véleményeket, és azt, hogy ennyien örülnek neki.”

Arra a kérdésre, hogy a Renault-n kívül esetleg más csapat is érdeklődik-e Kubica szolgálatai iránt, a menedzser így felelt: „A teszt eredménye jóval pozitívabb volt annál, mint amire bárki is számított. Szóval van érdeklődés iránt az F1-en belül és kívül is.”

Brevi elárulta, ha Kubica nem tér vissza az F1-be, vélhetően az LMP1-es kategóriában indul majd.

„Robert boldog és higgadt, és ahogy mindig is mondtuk, lépésről lépésre haladunk. A Renault-val folytatott magyarországi teszt nagyon pozitív volt a teljesítmény és a következetesség tekintetében. Robertnek nagyon jó érzései voltak.”

„Amit el tudunk mondani a teszt után, hogy Robertnek nincsenek kétségei, és tudna probléma nélkül F1-es autót vezetni. Azt nem tudjuk még, hogy mi lesz a következő lépés. Körbenézünk, és próbáljuk felmérni, mi lenne neki a legjobb. Nem sietős a dolog, hiszen nem lesz már több teszt az évad végéig.”

„Nem akarom azt mondani, hogy ez most egy kivárásos időszak, hiszen folyamatosan dolgozunk a jövőn, és nem állunk le a munkával, de nem igazán tudunk mit mondani. Próbáljuk megtalálni a lehetőséget, és azt a csapatot, amely szeretné őt.”

Bravi cáfolta, hogy Kubica Monzában más csapatokkal tárgyalt.

„Nincs stratégia ebben. Robert az utolsó pillanatban döntötte el, hogy jön, semmi sem volt megtervezve, nincs semmi a színfalak mögött. Egyszerűen csak örült, hogy visszatérhetett a paddockba. És nagyon hálásak vagyunk a Renault-nak azért a lehetőségért, amit adtak neki.”

„Szerintem mindenki láthatta, mire képes Robert, és kétlem, hogy a paddock lenne a megfelelő hely a tárgyalásokra. Egyszerűen csak pihen, nem gondol az F1-re, nem gondol semmiféle értekezésekre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!