Nem dőlt el a bajnokság, Vasseur szerint a Ferrari és a McLaren visszakapaszkodhat a Red Bullra - F1VILÁG.HU

Nem dőlt el a bajnokság, Vasseur szerint a Ferrari és a McLaren visszakapaszkodhat a Red Bullra

HIRDETÉS
A szezon első hét versenye alapján hiba lenne kijelenteni, hogy eldőlt már a 2024-es Forma-1-es világbajnokság, látva, milyen szorosan alakulhat a küzdelem az élmezőnyben — mondja Fred Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke.
VASSEUR Frédéric (fra), Team Principal & General Manager of the Scuderia Ferrari, portrait during the Formula 1 MSC Cruises Gran Premio del Made in Italy e Dell’Emilia-Romagne 2024, 7th round of the 2024 Formula One World Championship from May 17 to 19, 2024 on the Autodromo Enzo e Dino Ferrari, in Imola, Italy - Photo Florent Gooden / DPPI

Az idény eddigi hét futamából ötöt a Red Bull nyert meg, míg Ausztráliában Carlos Sainz győzött a Ferrarival, Miamiban pedig Lando Norris a McLarennel. A múlt hétvégi Emilia-Romagna Nagydíjon szintén nem a Red Bull dominanciájáról szólt: bár Max Verstappen nyerni tudott, előnye mindössze 7 tizedmásodperc volt Norrisszal szemben.

A Ferrari Charles Leclerc révén egy 3. helyet szerzett Imolában, így a maranellói istálló hátránya jelenleg 56 pont az egyéni összetettben a Red Bull-lal szemben. Fred Vasseur szerint korai volna még odaadni a bajnokságot az osztrákoknak, hiszen a képlet nagyon gyorsan változhat az alapján, ahogy az erőviszonyok alakultak az elmúlt időszakban.

„Először is, még csak 7 versenyen vagyunk túl a 24-ből, ami azt jelenti, hogy még 17 hátravan!” — magyarázta a francia szakember. „A szezon ezen pontján tavaly 100 ponttal le voltunk maradva az Aston Martintól, és végül 100 ponttal előttük végeztünk. Ez azt jelenti, hogy a bajnokság soha nem 7 verseny után ér véget. Ez még jobban igaz az idei szezonra, hiszen nagyon szoros a mezőny. Nem sűrűn fordul elő, hogy hat, vagy esetleg nyolc autó is nyerhet egy versenyen.”

„Ez azt jelenti, hogyha nem vagy jó formában, akkor az 1. helyről a 8. helyre csúszhatsz vissza, ha pedig a 8. helyen végzel, gyakorlatilag nem szerzel pontot. Ez azt jelenti, hogy a bajnoki küzdelem egy-két hétvége alatt változhat.”

„Képzeljük csak el, ha van egy balesetünk, egy kiesésünk, és a többi. Fordulópontot jelenthet a bajnokság szempontjából. Hogy őszinte legyek, a bajnoki tabellát még nem néztem meg, és nem is tudom, pontosan mekkora a pontkülönbség, de úgy gondolom, hogyha egy csapat kettős győzelmet szerez, a másik pedig egy kiesést… A McLaren vissza tud kapaszkodni, vagy mi is vissza tudunk kapaszkodni a Red Bullra.”

„17 hétvége még hátravan, most fókuszáljunk Monacóra, ne gondoljunk a bajnokságra. Én legalábbis ezt mondom a srácoknak holnap reggel. Arra fókuszálunk, amit tennünk kell versenyről versenyre.”

A Forma-1-es világbajnokság ezen a hétvégén a Monacói Nagydíjjal folytatódik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Nem dőlt el a bajnokság, Vasseur szerint a Ferrari és a McLaren visszakapaszkodhat a Red Bullra
Verstappen: Ez a verseny az elején dőlt el
Leclerc kifakadt: Sainz úgy próbált elfordulni, mintha ott sem lennék!
Hamilton a Mercedes bokszutcai munkájának köszöni a dobogós helyezését

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!