Nem elégedettek autóikkal a Mercedes versenyzői

Annak ellenére, hogy a leggyorsabb lett pénteken, Nico Rosberg úgy véli, a Mercedes egyet hátralépett versenyautójának kezelését tekintve.


Annak ellenére, hogy a leggyorsabb lett pénteken, Nico Rosberg úgy véli, a Mercedes egyet hátralépett versenyautójának kezelését tekintve.

A német elismerte, autója gyors volt az első silverstone-i edzésnapon, ám egyensúlya a gyors, tempós kanyarokban közel sem tökéletes.

„A gyors kanyarokban visszaléptünk, ami nem jó, szóval meg kell oldanunk ezt a problémát” – mondta Rosberg, aki pénteken a két Red Bullt utasította maga mögé Angliában.

„A nehézséget annak megértése jelenti, hogy mi okozza ezt, szóval sok elemzést végre kell hajtanunk, meg kell oldanunk ezt a gondot. Ha elveszünk egy kicsit az első szárnyból, akkor ezeken a területeken javulunk, de más helyeken rosszabb lesz a helyzet, és a kanyarok közepén alulkormányzottá válik az autó. Talán a diffúzor nem működik megfelelően.”

„Tempó tekintetében jó napunk volt, az időmérős teljesítmény jónak tűnik, és jól indult a hétvége. De ki kell derítenünk, hogyan tudnánk javítani a gyors kanyarokban.”

„Ezen a pályán a hosszabb etapok nagy kihívást jelentenek majd számunkra.”

Rosberg csapattársa, Lewis Hamilton ötödik lett a második szabadedzésen.

„Nem is emlékszem, mikor éreztem magam ennyire kényelmetlenül az autóban a beállítások miatt” – mondta csalódottan az angol.

„Vissza kell lépnünk egyet, és dolgoznunk kell ezen, hogy javítsunk a helyzeten.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!