Nem elkényelmesedve fog versenyezni Verstappen Amerikában - F1VILÁG.HU

Nem elkényelmesedve fog versenyezni Verstappen Amerikában

HIRDETÉS
Max Verstappen ugyan a bő másfél héttel ezelőtti Japán Nagydíjon bebiztosította második világbajnoki címét, a Red Bull számára nem lesz tét nélkül a soron következő, amerikai versenyhétvége.
SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 09: Race winner and 2022 F1 World Drivers Champion Max Verstappen of Netherlands and Oracle Red Bull Racing and Second placed Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing celebrate on the podium during the F1 Grand Prix of Japan at Suzuka International Racing Course on October 09, 2022 in Suzuka, Japan. (Photo by Mark Thompson/Getty Images )

Az energiaital-gyárosok ugyanis természetesen a konstruktőri bajnokságot is szeretnék megnyerni. A legegyértelműbb módja ennek az lenne, ha a Red Bull győzne Austinban, hiszen jelenleg 165 pontos előnnyel vezetik a tabellát a Ferrari előtt úgy, hogy a hátralévő versenyhétvégéken már csak 191 egységet lehet gyűjteni. A csapat holland pilótája, Max Verstappen sem elkényelmesedve ül autóba az Amerikai Nagydíjon: mindent belead, hogy alakulatának meglegyen az újabb vb-trófea.

„Különleges volt bebiztosítani az egyéni világbajnoki címet Japánban, habár nemigen volt még lehetőségem ünnepelni, mivel még mindig a konstruktőri bajnokság megnyerésére fókuszálunk” – mondta az immáron kétszeres világbajnok.

„A végső cél természetesen az, hogy mindkét címet megnyerjünk, de leszegett fejjel kell dolgoznunk, és sikerülni is fog, ha továbbra is jól teljesítünk. Várom már a hátralévő versenyeket. Nagyszerű lesz visszatérni Austinba, imádom a várost és a pályát. Lenyűgöző volt nyerni itt tavaly, és várom már, hogy lássuk, mire megyünk ezen a hétvégén.”

Az istálló másik versenyzője, Sergio Perez ráadásul még dominánsabbá teheti a Red Bull idei teljesítményét – azzal, ha az egyéni pontversenyt végül a 2. helyen zárja.

„A csapat nagyon jó helyzetben van, és van egy fontos feladatunk ezen a hétvégén, mivel meg szeretnénk nyerni a konstruktőri bajnokságot is” – fogalmazott a rutinos pilóta. „Domináns teljesítményt nyújtottunk legutóbb a kettős győzelemmel, és hihetetlen lenne, ha itt, az Egyesült Államokban meg tudnánk ezt ismételni. Szerintem a közönség is élvezné!”

„Ami engem illet, szeretném a második helyen zárni a szezont az egyéni összetettben, szóval arra fókuszálok, hogy pozitívan zárjam az idényt, és elérjek még néhány nagyszerű eredményt a csapattal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!