Nem fellebbez a Ferrari, de fontolgatja a felülvizsgálatot

Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel Ferrari
A Ferrari Forma-1-es csapata csütörtök este megerősítette, nem kíván fellebbezni Sebastian Vettel kanadai büntetése ellen, annak lehetőségét azonban megfontolja, hogy az ügy hivatalos felülvizsgálatát kérje.

Vettel a montreali versenyen elsőként szelte át a célvonalat, ám 5 másodperces időbüntetéssel sújtották, amiért a futam 48. körében egy kicsúszást követően veszélyesen tért vissza a pályára.

A büntetés miatt a német elveszítette a győzelmet, melyet így Lewis Hamilton örökölt meg.

Mivel a versenyen kiszabott büntetéseket nem lehet megfellebbezni, teljesen felesleges lett volna az FIA Nemzetközi Fellebviteli Bírósága elé citálni az ügyet.

Nem sokkal a határidő lejárta előtt a Ferrari szóvivője megerősítette, tájékoztatták az FIA-t arról, nem akarják megóvni a büntetést.

A maranellóiak viszont fontolgatják, hogy az eset hivatalos felülvizsgálatát kérik – erre ugyanis lehetőség van abban az esetben, ha új bizonyítékok merülnek fel.

A szabályok szerint a Ferrarinak 14 napja van arra, hogy ezeket az új bizonyítékokat – már amennyiben vannak ilyenek – felmutassa a szövetségnek. Ezeket aztán vagy a kanadai versenybírók, vagy az FIA által kijelölt stewardok veszik górcső alá.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!