IMOLAGP

Nem félnek harcba szállni Hamiltonnal a Ferrari titánjai

CIRCUIT PAUL RICARD, FRANCE - JUNE 23: Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1, 1st position, celebrates with his trophy with Charles Leclerc, Ferrari, 3rd position, alongside during the French GP at Circuit Paul Ricard on June 23, 2019 in Circuit Paul Ricard, France. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)
Nem félnek harcba szállni a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnal a Ferrari versenyzői – kérdés persze, autójuk mennyire biztosít majd lehetőséget erre 2021-ben.

Az olasz istálló tavaly kiábrándító eredménnyel zárt a Forma-1-ben, ám a csapatnál abban bíznak, idei versenyautójukkal már nem lesz annyi probléma, mint a 2020-as modellel. Győzelmi esélyekre persze nem számítanak Maranellóban, inkább a 2022-es idényre fókuszálnak, amikor is jelentősen megváltoznak a technikai szabályok az F1-ben.

Az idei szezonnak kétségkívül Lewis Hamilton vág neki a favoritként: a hétszeres világbajnok tavaly is verhetetlen volt a királykategóriában, Charles Leclerc és Carlos Sainz, a Ferrari duója viszont azt mondja, nem félnek keményen megküzdeni az angollal, ha erre lehetőségük adódik majd.

„Amikor felveszem a sisakom, számomra minden versenyző egyforma!” – mondta Leclerc pénteken. „Rendkívüli módon tisztelek mindenkit a rajtrácson, Lewis pedig rengeteg mindent elért ebben a sportban.”

„De amikor felveszem a sisakot, ugyanolyan keményen harcolok ellene, mint bármely más riválisom ellen.”

Hasonló határozottsággal kíván szembe szállni Hamiltonnal a Ferrari új versenyzője, Carlos Sainz is.

„Ha látok egy Mercedest, ugyanúgy harcolni akarok azzal a Mercedesszel, mint bármely más ellenfelemmel” – fogalmazott a 26 éves pilóta. „Rendkívüli módon tisztelem Lewist, sőt, minden versenyző nagyon tiszteli azt a srácot, aki 7 világbajnoki címet szerzett. Ez egy hihetetlen eredmény.”

„De az ember soha nem gondolkodik azon, ki ül a másik autóban, mindig próbálod legyőzni az ellenfeledet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!