Nem foglalkozik a tabella állásával a Ferrari

A Scuderia Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali kijelentette, habár Silverstone-ban megszerezték idei első futamgyőzelmüket, egyelőre nem foglalkoznak a bajnoki tabella állásával.


A Scuderia Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali kijelentette, habár Silverstone-ban megszerezték idei első futamgyőzelmüket, egyelőre nem foglalkoznak a bajnoki tabella állásával.

A maranellói gárda a tavalyi Koreai Nagydíj óta először diadalmaskodott másfél héttel ezelőtt Fernando Alonso révén, miután nehéz idénykezdetet produkáltak a Red Bull fölényes szereplésének is köszönhetően.

„A szezon első három hónapját illetően egyest adnék a Ferrari teljesítményére” – fogalmazott Stefano Domenicali csapatfőnök.

„Viszont az év első felének utolsó szakaszában jobb lett a helyzet, hiszen – még ha csak egy győzelmet is arattunk – elég versenyképesek voltunk ahhoz, hogy többször is az első helyért harcoljunk”

„Tehát most már jobbra értékelném a teljesítményt, mondhatni átlagosnak, reménykedve abban, hogy az év második felében még jobbak leszünk.”

A szakember ezzel együtt kiemelte, arra összpontosítanak, hogy versenyeket nyerjenek, nem pedig arra, hogy elhódítsák Sebastian Vetteltől és a Red Bulltól a bajnoki címet.

„Nem kell figyelnünk a tabella állását, ezzel együtt meg kell bizonyosodnunk arról, hogy minden versenyen a maximális teljesítményt nyújtjuk. Tudjuk persze, hogy ez nehéz, mert versenytársaink nagyon erősek. Aztán majd később meglátjuk, mi lesz a végkifejlete a bajnokságnak. Jelen pillanatban viszont kizárólag versenyről-versenyre haladunk.”

Domenicali elárulta, a silverstone-i diadal morális szempontból nagyon jót tett a Ferrari legénységének.

„A silverstone-i győzelem fontos pillanata volt a szezonnak, sokkal inkább, mert 60 évvel ezelőtt Gonzalez révén ugyanezen a pályán arattuk első diadalunkat. Tudjuk, hogy a Ferrari nem lehet elégedett azzal, hogy csak egy versenyt nyert meg eddig, de morálisan mindenkinek jót tett.”

„Nem szabad elfelejteni, hogy a Ferrari az elmúlt 18 évben mindig nyert legalább egy futamot szezononként. 18 év nagyon sok, és nem hiszem, hogy más csapatok is fel tudnak mutatni hasonló eredményt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!