Nem foglalkozik még jelentős ponthátrányával a Ferrari - F1VILÁG.HU

Nem foglalkozik még jelentős ponthátrányával a Ferrari

HIRDETÉS
Jelentős hátrányba került az összetett pontversenyben a Ferrari Forma-1-es csapata azt követően, hogy a múlt hétvégi Azeri Nagydíjon mindkét autója kiesett, miközben legfőbb riválisa, a Red Bull Racing kettős győzelmet aratott.
Charles Leclerc Mattia Binotto, Ferrari

Pedig a szezon igencsak jól indult az olaszoknak, és egy ideig magabiztosan vezették is a bajnokságot, a legutóbbi versenyek azonban nem a Scuderia számításai szerint alakultak. A csapatok számos probléma hátráltatta, és ezek között jó néhány megbízhatósági gubanc is felmerült – az sem kizárt, hogy Charles Leclerc a hétvégi Kanadai Nagydíjon rajtbüntetést kap majd motorkomponens-csere miatt.

8 verseny után a Ferrari hátránya 80 pont a konstruktőri tabellán a Red Bull-lal szemben, miközben Leclerc visszacsúszott az egyéni ponttáblázat harmadik helyére, hátránya 34 pont a listavezető Max Verstappen mögött. Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke viszont azt mondja, ők egyelőre nem foglalkoznak ezzel.

„Őszintén szólva nem olyasvalami ez, amire most figyelünk” – mondta a szakember. „A saját eredményeinkre fókuszálunk, arra, hogy megpróbáljuk a legtöbbet kihozni a versenyhétvégéinkből, és megpróbáljunk javítani.”

„Tudjuk, hogy ahhoz, hogy az élre kerüljünk, még le kell küzdenünk egy hátrányt. A legutóbbi versenyen is problémáink voltak, és egyszerűen arra fókuszáltunk, hogy megpróbáljunk fejlődni, versenyről versenyre. Az egyetlen dolog, ami foglalkoztat most, hogy mi az, amiben hiányt szenvedünk.”

A Ferrari csapatfőnöke hozzátette, a megbízhatóság mindenképpen egy olyan terület, melyen fejlődést kell elérniük.

„Voltak megbízhatósági gondjaink Azerbajdzsánban. Charles rajtja nem volt tökéletes, gond volt a kiállásoknál is, és különféle problémákkal szembesültünk a legutóbbi hétvégéken, szóval sokat kell még fejlődnünk. De meggyőződésem, hogy a többieknek is vannak problémáik, vagy nem mindig hozzák meg a jó, vagy a legjobb döntést. De mi nem foglalkozunk ezzel, mi csak magunkkal foglalkozunk, magunkra fókuszálunk.”

A jelentős pontbéli hátrány ellenére Binotto nem gondolja úgy, hogy a hétvégi Kanadai Nagydíjon kötelező lesz nyerniük.

„Egyáltalán nem gondolom, hogy kötelező lesz a győzelem. Versenyről versenyre haladunk, és próbáljuk maximalizálni a lehetőségeinket.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!