Nem fognak fejek hullani a Ferrarinál

Bár az elmúlt hetekben több helyen volt olvasható, hogy a vereség után személyi változások lesznek a csapatnál, a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo kijelentette, hogy nem fognak hozzányúlni a jól felépített struktúrához, azonban kisebb finomítások lehetnek.


Bár az elmúlt hetekben több helyen volt olvasható, hogy a vereség után személyi változások lesznek a csapatnál, a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo kijelentette, hogy nem fognak hozzányúlni a jól felépített struktúrához, azonban kisebb finomítások lehetnek.

A Ferrari abszolút favoritként érkezett meg a szezonzárónak helyet adó Abu Dhabi Nagydíjra, azonban egy rossz stratégia miatt elvesztette a küzdelmet a Red Bullal szemben, és az energiaital-gyárosok a konstruktőri trófea mellé az egyéni vb-címet is megszerezték.

Az olasz sajtó egyből arról kezdett el cikkezni, hogy a vereség miatt fejek fognak hullani a csapatnál, azonban az elnök a hétvégén mindenkit megnyugtatott, hogy nem lesznek komolyabb változtatások a téli időszakban.

„Változtatások a csapaton belül? Ez nem a mi filozófiánk, hiszen már évek óta azt a stratégiát követjük, hogy egy dinamikus stabilitást tartsunk fent” – mondta. „Néhány kisebb finomítás lehetséges, de nem lesznek komolyabb átszervezések, ezt megerősíthetem.”

„Azt is hozzá kell tenni, hogy ha nem hibázunk a büntetőrúgásnál Abu Dhabiban, akkor most teljesen másról beszélnénk, és senki nem hozta volna fel azt, hogy esetleg személyi változtatásokat tervezünk a közeljövőben.”

Di Montezemolo a Ferrari csapatvezetőjét, Stefano Domenicalit is dicsérte, akinek munkája úgy tűnik, szintén nincs veszélyben, jóllehet őt is rengeteg támadás és kritika érte az elmúlt években.

„Nagyon elégedett vagyok azzal a munkával, amit Stefano Domenicali végez, és ahogyan egyre előrébb visz bennünket” – tette hozzá a Scuderia elnöke.

Fernando Alonso, aki végül a második helyen végzett a bajnokságban, szintén úgy gondolja, hogy nem szabad engedni, hogy a szezonzárón elkövetett hibájuk beárnyékolja mindazt a rengeteg sikert, amit elértek az idei évben.

„Az, hogy a szezon második felében milyen fantasztikus hajrát vettünk, aminek köszönhetően visszatértünk az élre, és ahogyan a csapat összefogott, és minden eddiginél egységesebb volt, minden másnál sokkal fontosabb” – mondta a spanyol.

„Voltak versenyek, ahol pontokat veszítettünk, azonban ez másokról is elmondható, különben sokkal könnyebben nyertek volna. Talán túl sokat beszélünk Abu Dhabiról, és utólag már könnyű okosnak lenni.”

„A csapat természetesen csalódott volt az elpackázott lehetőség miatt, de a Ferrari ereje abban is rejlik, hogy nem süllyed mély depresszióba csupán egyetlen hiba miatt. Sőt ellenkezőleg, mindez még inkább arra sarkall minket, hogy még elhivatottabbak legyünk a következő idényben.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!