Nem használja az új Ferrari-motort az Alfa Romeo és a Haas

Fotó: Haas
Kevin Magnussen Haas
Az Alfa Romeo és a Haas nem használja a Ferrari legújabb motorfejlesztését a Forma-1-es Spanyol Nagydíjon.

Ahogyan arról az F1VILÁG.HU is beszámolt, a Ferrari az aerodinamikai újítások mellett idei első motorfejlesztését is beveti, melyet az eredeti tervek szerint csak a Kanadai Nagydíjon tett volna meg.

A maranellóiak motorjait használó Haas és Alfa Romeo azonban Barcelonában még nem használják a frissített verziót – az leghamarabb csak Monacóban kerül be a két csapat autóiba.

„Tavaly előttük raktuk be az autónkba, épp ellenkezőleg, mint most” – mondta a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner.

„Mindenki azt kérdezgette, ’miért?’, most pedig ugyanez a helyzet. Hogyan kellene csinálnunk? Ugyanakkor beépíteni, mint ők, logisztikailag komoly kihívás a Ferrarinak. Szóval megkérdezik, hogy rendben van-e így, nekünk pedig nincs problémánk ezzel.”

„Elvégre nekik kell menedzselniük a motort, a megtett kilométereket, és a többit. Nagyon elégedettek vagyunk azzal, amit javasoltak. Még nem döntöttük el, hogy Monte Carlóban, vagy Kanadában kezdjük el használni.”

A Haas ráadásul eltérő üzem- és kenőanyag-beszállítóval dolgozik, mint a Ferrari és az Alfa Romeo, Steiner szerint azonban ez nem hátrány.

„Egyszerűen így döntöttünk. Semmi nincs mögötte. Egy kicsit más specifikáció, de rendben van.”

Arra a kérdésre, hogy emiatt gyengébb-e a teljesítmény, a szakember így felelt: „Nem hiszem – mivel még azt sem tudom, nekik mijük van. Nincs mivel összehasonlítanom.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS