Nem használja az új Ferrari-motort az Alfa Romeo és a Haas - F1VILÁG.HU

Nem használja az új Ferrari-motort az Alfa Romeo és a Haas

HIRDETÉS
Az Alfa Romeo és a Haas nem használja a Ferrari legújabb motorfejlesztését a Forma-1-es Spanyol Nagydíjon.
Fotó: Haas

Ahogyan arról az F1VILÁG.HU is beszámolt, a Ferrari az aerodinamikai újítások mellett idei első motorfejlesztését is beveti, melyet az eredeti tervek szerint csak a Kanadai Nagydíjon tett volna meg.

A maranellóiak motorjait használó Haas és Alfa Romeo azonban Barcelonában még nem használják a frissített verziót – az leghamarabb csak Monacóban kerül be a két csapat autóiba.

„Tavaly előttük raktuk be az autónkba, épp ellenkezőleg, mint most” – mondta a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner.

„Mindenki azt kérdezgette, ’miért?’, most pedig ugyanez a helyzet. Hogyan kellene csinálnunk? Ugyanakkor beépíteni, mint ők, logisztikailag komoly kihívás a Ferrarinak. Szóval megkérdezik, hogy rendben van-e így, nekünk pedig nincs problémánk ezzel.”

„Elvégre nekik kell menedzselniük a motort, a megtett kilométereket, és a többit. Nagyon elégedettek vagyunk azzal, amit javasoltak. Még nem döntöttük el, hogy Monte Carlóban, vagy Kanadában kezdjük el használni.”

A Haas ráadásul eltérő üzem- és kenőanyag-beszállítóval dolgozik, mint a Ferrari és az Alfa Romeo, Steiner szerint azonban ez nem hátrány.

„Egyszerűen így döntöttünk. Semmi nincs mögötte. Egy kicsit más specifikáció, de rendben van.”

Arra a kérdésre, hogy emiatt gyengébb-e a teljesítmény, a szakember így felelt: „Nem hiszem – mivel még azt sem tudom, nekik mijük van. Nincs mivel összehasonlítanom.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!