Friss hírek

Nem hiba, inkább előny! Reagált a Mercedes megszólalására a Red Bull!

Fotó: Red Bull Racing

Reagált a Mercedes főnökének szavaira a Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner.

Toto Wolff a minap egy interjúban arról beszélt, a Red Bull stratégiai hibát követett el, amikor úgy döntött, hogy nem a motorpartnere, a Renault által is használt üzem- és kenőanyagokat, hanem az ExxonMobil termékeit használja az előttünk álló idényben is.

„A mi csapataink mindig is a Petronast használták, kivéve a McLarent. Soha nem is volt kérdés, mert stratégiailag meg kell bizonyosodnod arról, hogy ugyanazon a teljesítményszinten vagy – ehhez pedig ugyanolyan termékekre van szükség, mint amiket a gyári csapat is használ” – mondta Toto Wolff.

„Mi mindannyian ugyanazt az üzemanyagot használjuk, mert egy kifejezett üzemanyaghoz kalibráljuk a motorjainkat. Ha eltérő üzemanyag-specifikációt használnánk, teljesen más motorkalibrációra lenne szükség. Teljesen más kalibrálás lenne szükséges a pályán, ebből kifolyólag pedig semmit sem tanulnánk.”

„Csak bonyolítanánk az életünket az eltérő specifikációkkal. Ez egy filozófia.”

A Red Bullnál viszont másképp látják.

„Mi előnyként tekintünk erre” – mondta Christian Horner a Sky Sports Newsnak.

„Nagyszerű a kapcsolatunk az Exxonnal, és jól dolgoztunk együtt az elmúlt 12 hónapban. Nagyszerű termékeket gyártanak. Tavaly 3 versenyt nyertek a termékeik.”

„Nyilvánvalóan vannak nehézségek, hiszen más beszállító, mint a gyári csapaté. De ez csupán annyit jelent, hogy több motort kell működtetni a próbapadon, aminek a költségeit természetesen nekünk kell állni.”

„De nem dolgoznánk így, ha nem gondolnánk azt, hogy technikai előnyt jelent. Nagyszerű vállalat, nagyon-nagyon gyorsan reagálnak, és mi előnynek látjuk a velük való közös munkát.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!