Portugál Nagydíj

Nem hódol be Schumachernek a Pirelli

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Nem hódol be Schumachernek a Pirelli

Nem kíván egyetlen versenyző véleményére alapozva változtatni gumifejlesztéshez való hozzáállásán a Forma-1 abroncsszállítója, a Pirelli – az olasz vállalatot az elmúlt hetekben a hétszeres világbajnok Michael Schumacher bírálta élesen.


Nem kíván egyetlen versenyző véleményére alapozva változtatni gumifejlesztéshez való hozzáállásán a Forma-1 abroncsszállítója, a Pirelli – az olasz vállalatot az elmúlt hetekben a hétszeres világbajnok Michael Schumacher bírálta élesen.

A Mercedes versenyzője azt kifogásolja, hogy a gumik túl nagy hatással vannak az idei évben a versenyek alakulására, emiatt pedig a pilóták nem tudják saját, illetve autóik határait feszegetni.

A Pirelli motorsport-igazgatója, Paul Hembery Barcelonában újságíróknak nyilatkozva elmondta, a Forma-1 érdekeit tartják szem előtt, így – bár tiszteletben tartják Schumacher véleményét – nem áll szándékukban változtatni az abroncsok összetételén.

„Az utolsó dolog, amit csinálni szeretnénk, hogy behódoljunk annak, amit egy-két ember akar” – szögezte le Hembery.

„Arra lenne szükség, hogy mind a 12 csapattal leüljünk, és azt kérjék tőlünk, hogy változtassunk, de ez nem fog megtörténni. Az elmúlt néhány versenyen voltak bizonyos megjegyzések. De a tavalyi év végén rengetegen jöttek oda hozzánk, és mondták, hogy az elégedetlenség nulla volt. Idén pedig egy ember jött oda, aki elégedetlen volt. Tehát eléggé pragmatikus a helyzet.”

„Teljes mértékben értjük Michael álláspontját, illetve azt, hogy mit is akar, ha pedig a rajongók alapvetően erre vágynak, akkor feltételezem, a csapatok és mi inkább hajlunk afelé, amit ők akarnak. De még ekkor is kiegyensúlyozott nézőpontra van szükség a nézettségre alapozva. Nem mehetünk el különböző fórumokra, mert a túlnyomó többséget sajnos félretájékoztatták. Sokan azt gondolják, a magunk útját járjuk, és csináljuk ezeket a dolgokat, de ez nem igaz.”

A szakember hozzátette, a jelenlegi abroncsok alternatívája az lenne, ha olyan gumikat gyártanának, melyek jóval tartósabbak, emiatt azonban gyakorlatilag rendszeresen vonatozást látnánk a futamokon.

„Azt fogjuk tenni, amit a sport akar. Ha olyan gumira vágynak, ami végigbír minden versenyt, és nem kopik el, akkor olyat fogunk csinálni. Ha pedig olyat szeretnének, mint amilyen most van, akkor olyan lesz. Ha meg akarják találni az aranyközéputat, akkor azt is meg fogjuk tenni, de ez nem olyasvalami, amin az ember ötpercenként változtatni akar.”

„A csapatok rengeteg energiát és pénzt fektetnek abba, hogy maximalizálják a csomagjaikat, és tudni szeretnék, milyen kihívások várnak rájuk. Ha hirtelen felindulásból változtatunk, és elmegyünk egy teljesen más irányba, kidobhatnak bizonyos dolgokat az ablakon, amit nem akarnak.”

Hembery elmondta, egyáltalán nem zaklatta fel Michael Schumacher kritikája, ám meglehetősen furcsa érzései vannak, a Mercedes csapatfőnöke egyike volt ugyanis azoknak, akik az ideihez hasonló abroncsokat kértek tőlük.

„Nem érzek sehogy ezzel kapcsolatban. Megértjük, hogy ő egy nagyszerű bajnok, és minden joga megvan arra, hogy elmondja, mit érez, de ez csak egy vélemény. Nem arra kértek minket, hogy olyan gumikat gyártsunk, melyek kitartanak a verseny végéig anélkül, hogy elkopnának, és vonatozás legyen a futamból. Az ő csapatfőnöke azt mondta, hogy ismételjük meg a 2010-es Kanadai Nagydíjat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!