Nem jut dűlőre Sainz és a Ferrari? - F1VILÁG.HU

Nem jut dűlőre Sainz és a Ferrari?

Miközben Charles Leclerc a hírek szerint hosszú távra megállapodott a Ferrarival a folytatásról, Carlos Sainz egyelőre nem tudott megállapodni a folytatásról. Ennek legfőbb oka az új kontraktus időtartama.

Legalábbis erről cikkezett ma is az olasz Gazzetta dello Sport című lap, mely úgy tudja, a Ferrari csupán 2025 végéig szóló szerződést ajánlott Sainznak, aki viszont legalább további két szezonra szeretné elkötelezni magát a maranellói istállóval.

A Gazzetta szerint szeretné nyitva hagyni a lehetőségeit, hiszen 2025-ben bőven lehetnek mozgolódások a pilótapiacon — ekkor jár le például Lando Norris szerződése is a McLarennél, nem is beszélve arról, hogy 2026-ban jelentősen megváltoznak a Forma-1 szabályai, ez pedig további csapatváltásokat eredményezhet.

Az olasz lap úgy tudja, a Ferrari Charles Leclerc-rel már a lényegi kérdésekben megállapodott, csupán véglegesíteni kell a szerződést: a monacói versenyző 2029 végéig maradhat a csapatnál, ráadásul fizetését gyakorlatilag megduplázták — az új kontraktust hamarosan be is jelenthetik a felek.

Leclerc 2019-ben, Sainz pedig 2021-ben csatlakozott az olasz csapathoz, mely az idei szezont a 3. helyen zárta a konstruktőrök versenyében.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!