Nem jutnak előnyhöz a Pirellivel tesztelő csapatok

Nem jutnak jogosulatlan előnyhöz azok a csapatok, melyek január végén a Forma-1 kizárólagos gumiszállítójával, a Pirellivel tesztelnek két napon át – ezt állítja a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).


Nem jutnak jogosulatlan előnyhöz azok a csapatok, melyek január végén a Forma-1 kizárólagos gumiszállítójával, a Pirellivel tesztelnek két napon át – ezt állítja a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

Ahogyan arról az F1Világ.hu is beszámolt a minap, a Pirelli megerősítette, hogy január 25-én és 26-án a Paul Ricard versenypályán három csapattal – a Ferrarival, a Red Bull-lal és a McLarennel – dolgozik majd esőgumijain.

Az FIA nemrég levélben nyugtatta meg a többi csapatot, hogy a három istálló mesterségesen feláztatott pályán kizárólag gumiteszteket hajt végre, így nem jut jogosulatlan előnyhöz.

„A programot kizárólag a Pirelli határozza meg az FIA beleegyezésével, a szövetség megfigyelői pedig jelen lesznek a garázsban” – áll a megküldött tájékoztatóban.

„Az FIA megfigyelőinek hozzáférésük lesz a rádióforgalmazáshoz is, és teljes bejárást kapnak a csapatokhoz.”

A Pirelli kikötötte, a teszten kizárólag 2015-ös autókkal lehet részt venni, alkatrészeket nem lehet tesztelni, és a versenygépek beállításait sem lehet próbálgatni.

„A tesztről készült jelentéseket valamennyi csapatnak megküldjük, nemcsak azoknak, akik tesztelnek. Ebben a jelentésben a köridők és a szektoridők is benne foglaltatnak majd” – nyilatkozta a gumigyártó.

A résztvevő csapatok egyébként semmit sem tudnak majd azokról az abroncsokról, melyeket letesztelnek majd – a Pirelli többféle prototípust kipróbált a három istálló segítségével.

A gumigyártó egyébként minden csapatot meginvitált a kétnapos gyakorlásra, ám csak három gárda döntött úgy, hogy részt vesz a teszten.

A McLaren egyébként nemrég a Motorsport.com című internetes lapnak megerősítette, hogy autóját Stoffel Vandoorne vezeti majd a teszten, a Ferrari és a Red Bull azonban egyelőre nem tett bejelentést ezzel kapcsolatban.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései