Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Nem kapja vissza imolai pontjait Räikkönen

Felülvizsgálták Kimi Räikkönen imolai büntetését a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) stewardjai, végül azonban az a döntés született, hogy a finn versenyző nem kapja vissza pontjait.

Räikkönen a két héttel ezelőtti Emilia-Romagna Nagydíjon a 9. helyen ért célba, utólag azonban 30 másodperces időbüntetést kapott egy szabályszegésért.

Az Alfa Romeo versenyzője ugyanis a piros zászlóval megszakított verseny újraindítása előtti körben autójával megpördült, és mivel nem vette vissza pozícióját, eredetileg a bokszba kellett volna hajtania.

Ezt azonban Räikkönen nem tette meg, és folytatta a versenyt, ami miatt utólag megbüntették.

Az Alfa Romeo viszont a büntetés felülvizsgálatát kérte, egyrészt azért, mert ők közvetlenül a történtek idején iránymutatást kértek a versenyirányítástól, választ azonban csak későn kaptak, Räikkönen ezért nem vette vissza eredeti pozícióját.

Az FIA Portugáliában vizsgálta felül az ügyet, ám végül úgy döntött, nem változtat eredeti döntésén.

„Az Alfa Romeo csapata tudomásul veszi az FIA és az Emilia-Romagna Nagydíj stewardjainak döntését, miszerint fenntartják Kimi Räikkönen eredeti büntetését az incidens felülvizsgálata után” – áll Räikkönen csapatának közleményében. „A csapat most teljes figyelmét a jövő hétvégi Spanyol Nagydíjra fordítja.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!