Nem kapja vissza imolai pontjait Räikkönen - F1VILÁG.HU

Nem kapja vissza imolai pontjait Räikkönen

HIRDETÉS
Felülvizsgálták Kimi Räikkönen imolai büntetését a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) stewardjai, végül azonban az a döntés született, hogy a finn versenyző nem kapja vissza pontjait.
RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing ORLEN C41, portrait during the Formula 1 Heineken Grande Prémio de Portugal 2021 from April 30 to May 2, 2021 on the Algarve International Circuit, in Portimao, Portugal - Photo Antonin Vincent / DPPI

Räikkönen a két héttel ezelőtti Emilia-Romagna Nagydíjon a 9. helyen ért célba, utólag azonban 30 másodperces időbüntetést kapott egy szabályszegésért.

Az Alfa Romeo versenyzője ugyanis a piros zászlóval megszakított verseny újraindítása előtti körben autójával megpördült, és mivel nem vette vissza pozícióját, eredetileg a bokszba kellett volna hajtania.

Ezt azonban Räikkönen nem tette meg, és folytatta a versenyt, ami miatt utólag megbüntették.

Az Alfa Romeo viszont a büntetés felülvizsgálatát kérte, egyrészt azért, mert ők közvetlenül a történtek idején iránymutatást kértek a versenyirányítástól, választ azonban csak későn kaptak, Räikkönen ezért nem vette vissza eredeti pozícióját.

Az FIA Portugáliában vizsgálta felül az ügyet, ám végül úgy döntött, nem változtat eredeti döntésén.

„Az Alfa Romeo csapata tudomásul veszi az FIA és az Emilia-Romagna Nagydíj stewardjainak döntését, miszerint fenntartják Kimi Räikkönen eredeti büntetését az incidens felülvizsgálata után” – áll Räikkönen csapatának közleményében. „A csapat most teljes figyelmét a jövő hétvégi Spanyol Nagydíjra fordítja.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!