Friss hírek

Nem kell büntetéstől tartania Verstappennek

Várhatóan nem kell büntetéstől tartania Max Verstappennek hazai versenyén, a Holland Nagydíjon, miután autója váltóhiba miatt megállt az első szabadedzésen.

A világbajnoki címvédő alig 7 kört tudott megtenni az első zandvoorti gyakorláson, autója ugyanis meghibásodott, így Verstappen kénytelen volt leparkolni azt. A vb-éllovas elmondása szerint váltóhiba történt – a dolog érdekessége pedig, hogy a Red Bull épp a szabadedzés előtt tépte fel a plombát az egységen, hogy kicseréljen benne bizonyos alkatrészeket.

Verstappennek azonban nem kell attól tartania, hogy rajtbüntetést kap, a Red Bull csapata ugyanis még Belgiumban a V6-os erőforrás mellett a váltóegységet is kicserélte – kvázi megnövelte az elérhető váltók számát, így nem lesz szükség egy új egységre a Holland Nagydíjon.

Hirdetés
 

A meghibásodás pontos okát még nem sikerült feltárni, Verstappen azonban a délután 4 órakor kezdődő második szabadedzésen várhatóan már érdemi munkát tud végezni.

„Szerencsére növeltük az elérhető váltók számát Spában. Nem tudjuk még, mi történt most, előbb szét kell szednünk az autót” – mondta Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója még a nyitóedzés után. „De büntetés nem lesz. Ugyanakkor viszont van már tapasztalatunk abban, hogy hátulról rajtoljunk!”

Mint ismert, Verstappen a múlt hétvégi Belga Nagydíjon a 14. rajtkockából indulva aratott domináns győzelmet. Jelenleg 93 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot csapattársa, Sergio Perez előtt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Nem kell büntetéstől tartania Verstappennek
Szabályt szeghetett a Red Bull, súlyos büntetést követel a Ferrari és a Mercedes
Ricciardo csak az F1-re fókuszál, „reális opció”, hogy tartalékos lesz jövőre
Albon nemigen hitt a gyors visszatérésben, de úgy érzi, készen áll

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!