Nem kérnek a 2020-as gumikból az F1-es csapatok! - F1VILÁG.HU

Nem kérnek a 2020-as gumikból az F1-es csapatok!

HIRDETÉS
Egyhangúlag a Pirelli 2020-as abroncsai ellen szavaztak a Forma-1 csapatai, így a királykategória mezőnye jövőre is az idei specifikációjú gumikat használja majd.
YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 03: Kimi Raikkonen, Alfa Romeo Racing C38 during the Abu Dhabi December Testing at Yas Marina Circuit on December 03, 2019 in Yas Marina Circuit, United Arab Emirates. (Photo by Jerry Andre / LAT Images)

A 2020-as prototípusokat először az Amerikai Nagydíj pénteki szabadedzésein tesztelhették a versenyzők: ezeket a gumikat a Pirelli úgy tervezte meg, hogy csökkenjen a degradáció mértéke, és az abroncsok szélesebb működési tartományban tudjanak üzemelni.

Az austini próba után viszont a pilóták igencsak kritikusak voltak az új abroncsokkal kapcsolatban, melyeket múlt héten, Abu Dhabiban melegebb körülmények között is tesztelhettek.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) végül kedden megerősítette, a csapatok egyhangúlag az új abroncsok ellen voksoltak, így 2020-ban is az idei gumikeverékeket használja a mezőny.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!