Nem könyörültek meg a versenybírók, Sainz büntetést kap Las Vegasban - F1VILÁG.HU

Nem könyörültek meg a versenybírók, Sainz büntetést kap Las Vegasban

Nem könyörültek meg a Ferrari Forma-1-es csapatán a Las Vegas-i Nagydíj versenybírói, így nem hagyták jóvá azt, hogy az olasz istálló büntetés nélkül kicserélje az energiatárolót Carlos Sainz versenyautójában.

A spanyol versenyző sajnálatos balesetbe keveredett az alig 9 percig tartó vegasi nyitóedzésen: egy fellazult csatornafedélre hajtott rá nagy tempónál, minek következtében az autó padlólemeze és V6-os erőforrása is súlyosan megsérült.

A Ferrarinál gőzerővel dolgoznak az SF-23-as kódjelű versenygép újjáépítésén, mindeközben pedig azzal a kéréssel fordultak a Nemzetközi Automobil Szövetséghez (FIA), hogy hadd cseréljék ki büntetlenül a versenyautó energiatárolóját — melyből Sainz az idei évre engedélyezett mennyiséget már felhasználta.

A versenybírók nemrég adtak ki közleményt, ebben azt írják, ha lehetőségük lenne, kivételt tennének a különleges körülményekre tekintettel, a Sportszabályzat 28.3-as cikkelye szerint azonban kötelező büntetést kell kiosztaniuk a spanyol pilótának az extra erőforrás-komponens beépítése miatt. Mindez azt jelenti, hogy Sainz rajtbüntetésre számíthat majd a Las Vegas-i Nagydíjon.

A vegas i program a tervek szerint magyar idő szerint 11 óra 15 perckor folytatódik a második szabadedzéssel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!