Friss hírek

Nem lepődött meg Hamilton döntésén a Mercedes

Norbert Haug számára egyáltalán nem volt meglepő, hogy Lewis Hamilton végül úgy döntött, elhagyja a McLaren csapatát azért, hogy a Mercedesnél folytassa Forma-1-es pályafutását.


Norbert Haug számára egyáltalán nem volt meglepő, hogy Lewis Hamilton végül úgy döntött, elhagyja a McLaren csapatát azért, hogy a Mercedesnél folytassa Forma-1-es pályafutását.

A brackley-i istálló múlt héten jelentette be hivatalosan, Lewis Hamilton váltja Michael Schumachert a Mercedesnél a következő évadban.

Sokakat váratlanul ért a bejelentés, hiszen – bár hallani lehetett arról, hogy a 2008-as év legjobbja tárgyal a csillagos márkával – nem gondolták volna, hogy Hamilton valóban otthagyja egykori sikercsapatát, a McLarent.

A Mercedes motorsport-igazgatója, Norbert Haug azonban elmondta, ő egy cseppet sem lepődött meg a brit döntésén.

„Nem igazán kell meglepődnöm azon, ha egy versenyző hozzánk szerződik” – nyilatkozta a szakember.

„Lewis nem egy ismeretlen srác számunkra, partnerünkön, a McLarenen keresztül ugyanis már megismerhettük őt. A junior-kategóriákban fele-fele arányban támogattuk pályafutását a McLarennel. A Forma-3-ban tizenöt versenyt nyert meg a húszból, mindegyiket Mercedes-motorral. A Forma-1-ben szintén a mi erőforrásainkkal aratta összes diadalát. Fizettünk azért, hogy a McLarennél legyen.”

„Ő már tagja a Mercedes-családnak, jól ismer minket és megbízik bennünk. Most, hogy aláírtuk vele a szerződést, a pályán kell bizonyítanunk. Ezt eddig nem sikerült megfelelően megtenni, de nagyon intenzíven dolgozunk rajta.”

A Mercedes nagyot lépett előre a tavalyi év után, Nico Rosberg révén ugyanis idén már nyerni is tudott. Haug azonban nem kerget illúziókat, tudja, sokat kell még dolgozniuk ahhoz, hogy a bajnoki címért harcolhassanak.

„Ha megnézzük a lemaradásunkat a győztesekhez képest, akkor elmondhatjuk, hogy az elmúlt pár évben sikerült javítanunk. 13 versenyen vagyunk túl, és úgy vélem, ezek közül négyen nagyon is jó volt a tempónk: Kínában nyertünk, Monacóban pole-időt futottunk és végül másodikak lettünk, Montrealban pedig szintén remek volt a sebességünk, illetve Valenciában is felálltunk a dobogóra. De persze nehéz futamaink is voltak.”

„Muszáj megtennünk a következő lépést, stabilabb teljesítményt kell nyújtanunk. Ez az, amin óriási koncentrációval, és nagy szenvedéllyel dolgozunk. Azt hiszem, elérhetjük céljainkat, de kijelenteni valami nagy dolgot úgy, hogy nem értünk el semmit, nem helyénvaló.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!