Nem lesz döntés a Racing Point autóiról a Magyar Nagydíj előtt

Lance Stroll, Racing Point RP20, leads Valtteri Bottas, Mercedes F1 W11 EQ Performance Valtteri Bottas Mercedes
Fotó: Racing Point
A Forma-1-es Magyar Nagydíj előtt biztosan nem lesz döntés a Racing Point legalitását illetően, vagyis újra megóvhatják autóikat a hungaroringi hétvégén.

A Renault a Stájer Nagydíjat követően óvást nyújtott be a Racing Point ellen: a csapat idei autója „pink Mercedesként” híresült el, miután az nagyon hasonlít a tavalyi világbajnok istálló autójára. 

A versenybírák elfogadhatónak találták az óvást, ezért további vizsgálatot rendeltek el, bekérték a Mercedestől a tavalyi évben használt első- és hátsó fékcsatornák tervrajzait, valamint a Racing Point idei alkatrészeit. 

Az eset komplexitásából adódóan, valamint a 3 egymás utáni versenyhétvége miatt a Racing Pointnak három hete van arra, hogy összeszedjék bizonyítékaikat

„Voltak pletykák lehetséges óvásról Ausztráliában is, szóval vártuk, hogy történhet valami. Az a reakcióm, hogy most össze kell raknunk a bizonyítékot, hogy megmutassuk, hogy teljesen legálisak vagyunk, és azt hiszem, három hetünk van erre – ez az, amin most dolgozunk” – nyilatkozta a csapatfőnök, Otmar Szafnauer.

A határidő azt jelentené, hogy a második silverstone-i versenyig nem lesz döntés, de az óvás csak a Stájer Nagydíjon használt autót érinti, ezért minden újabb versenyen újabb óvást kellene benyújtaniuk az ellenfeleknek a Racing Point ellen. 

A Renault ügyvezetője, Marcin Budkowski elmondta, az óvás nem csak a Racing Point jelenlegi autója miatt született meg – de jelenleg ez az eszköz van a kezükben ahhoz, hogy a ki tudják fejezni a véleményüket egy szabálytalansággal kapcsolatban. 

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!