Nem lesz döntés a Racing Point autóiról a Magyar Nagydíj előtt - F1VILÁG.HU

Nem lesz döntés a Racing Point autóiról a Magyar Nagydíj előtt

HIRDETÉS
A Forma-1-es Magyar Nagydíj előtt biztosan nem lesz döntés a Racing Point legalitását illetően, vagyis újra megóvhatják autóikat a hungaroringi hétvégén.
Lance Stroll, Racing Point RP20, leads Valtteri Bottas, Mercedes F1 W11 EQ Performance Valtteri Bottas Mercedes

A Renault a Stájer Nagydíjat követően óvást nyújtott be a Racing Point ellen: a csapat idei autója „pink Mercedesként” híresült el, miután az nagyon hasonlít a tavalyi világbajnok istálló autójára. 

A versenybírák elfogadhatónak találták az óvást, ezért további vizsgálatot rendeltek el, bekérték a Mercedestől a tavalyi évben használt első- és hátsó fékcsatornák tervrajzait, valamint a Racing Point idei alkatrészeit. 

Az eset komplexitásából adódóan, valamint a 3 egymás utáni versenyhétvége miatt a Racing Pointnak három hete van arra, hogy összeszedjék bizonyítékaikat

„Voltak pletykák lehetséges óvásról Ausztráliában is, szóval vártuk, hogy történhet valami. Az a reakcióm, hogy most össze kell raknunk a bizonyítékot, hogy megmutassuk, hogy teljesen legálisak vagyunk, és azt hiszem, három hetünk van erre – ez az, amin most dolgozunk” – nyilatkozta a csapatfőnök, Otmar Szafnauer.

A határidő azt jelentené, hogy a második silverstone-i versenyig nem lesz döntés, de az óvás csak a Stájer Nagydíjon használt autót érinti, ezért minden újabb versenyen újabb óvást kellene benyújtaniuk az ellenfeleknek a Racing Point ellen. 

A Renault ügyvezetője, Marcin Budkowski elmondta, az óvás nem csak a Racing Point jelenlegi autója miatt született meg – de jelenleg ez az eszköz van a kezükben ahhoz, hogy a ki tudják fejezni a véleményüket egy szabálytalansággal kapcsolatban. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!