Nem lesz egységes üzemanyag a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

Nem lesz egységes üzemanyag a Forma-1-ben

HIRDETÉS

Nem kíván pályázatot kiírni az üzemanyag-beszállítói posztra a Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).


Nem kíván pályázatot kiírni az üzemanyag-beszállítói posztra a Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

A Motorsport Világtanács (WMSC) múlt pénteki, dubrovniki ülését követően a szövetség hivatalos közleményt adott ki, melyben kitért arra, egy új pályázati folyamatot hív életre a Forma-1-ben a gumik, valamint az üzemanyag vonatkozásában.

Az élcsapatok viszont értelemszerűen nem örültek volna utóbbinak, hiszen kivétel nélkül szerződésben állnak egy-egy nagy vállalattal: a Ferrari a Shell-lel, a Mercedes a Petronasszal, a Red Bull a Totallal, a McLaren pedig a Mobil 1 nevű vállalattal.

Az AUTOSPORT című angol szaklap nemrégiben úgy értesült, az FIA nemrég tisztázta az üzemanyag-beszállítóval kapcsolatos félreértést – a lap úgy tudja, a testület főtitkára, Pierre de Connic tájékoztatta a csapatokat a helyzetről.

Az FIA a kiadott közleménnyel azt kívánta kifejezni, hogy a jövőben mindenféle pályázatot a szervezet kezel majd – ahelyett, hogy csak utólagosan reagálni tudjon azután, hogy a kereskedelmi jogok birtokosa már megállapodott egy adott vállalattal.

A Pirelli jövő évre vonatkozó szerződése komoly vitákat váltott ki F1-es berkekben, miután az olasz vállalat már viszonylag korán megegyezett a folytatásról Bernie Ecclestone-nal, illetve a csapatokkal, az áldást pedig az FIA csak hosszas huzavona után adta az üzlethez.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!