Nem lesz ott minden versenyen a Mercedes csapatfőnöke

2018 Japanese Grand Prix, Saturday - Paul Ripke Toto Wolff Mercedes
Fotó: Mercedes
Nem fog minden versenyen ott lenni 2020-ban a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff – ezt maga az osztrák szakember árulta el egy interjúban. Azt mindenesetre leszögezte, a cél, hogy Lewis Hamiltont hozzásegítse hetedik világbajnoki címéhez.

Wolff 2013-ban lett a Mercedes motorsport-igazgatója, az elmúlt hónapokban azonban rengeteget pletykáltak arról, hogy az idei szezon végén, szerződése lejártát követően távozik a német istállótól.

Csak olaj volt a tűzre, hogy a szakember nemrég résztulajdont vásárolt az Aston Martinnál, mely csapat 2021-ben a Racing Point utódjaként már gyári csapatként lesz jelen az F1-ben.

Wolff ráadásul a minap egy interjúban úgy fogalmazott, idén nem utazik el minden versenyre a Mercedesszel.

„2020-ban is én vagyok a Mercedes csapatfőnöke, még ha másképp is osztom majd fel az időmet, és nem leszek ott minden egyes versenyen” – mondta a szakember az Österreich című lapnak adott interjúban.

„Szeretném hozzátenni a magamét ahhoz, hogy Lewis Hamilton megnyerje 7. világbajnoki címét.”

Wolff természetesen reagált az Aston Martinnal kapcsolatos hírekre is – főleg arra, hogy megfér-e egymás mellett a Mercedes csapatfőnöki pozíciója, illetve az, hogy résztulajdonos lett a brit autógyártónál.

„Nagyon jól összefér a kettő. Mi szállítjuk majd a motorokat az Aston Martin új F1-es csapatának, és ugyanez történik a sorozatgyártásban is. Az Aston Martin utcai autóiban Mercedes-motorok vannak. A Daimler 5 százalékos részesedéssel rendelkezik az Aston Martinban.”

A legvadabb pletykák szerint viszont Wolff teljesen átpártolhat az Aston Martinhoz, sőt, akár Lewis Hamiltont is megpróbálhatja átcsábítani. A szakember viszont igyekezett cáfolni mindezt.

„Csak, hogy Niki Laudát idézzem röviden: „teljes ostobaság!” – mondta Hamilton Aston Martinhoz szerződésével kapcsolatban.

Wolff említést tett arról is, a hatszoros világbajnok nagyon motiváltan várja, hogy elkezdődjön az idény.

„Ő nagyon sokat szokott utazni. Most viszont neki is otthon kell maradnia, d tudja, hogyan használja fel ezt az egészet pozitívan. Több ideje van edzeni, és alig várja már, hogy elkezdődjön a szezon. Még motiváltabban fog visszatérni, erről minden egyes telefonbeszélgetés alkalmával biztosít engem.”

„Tudják, ki hiányzik nekünk a legjobban? Niki Lauda a maga pragmatizmusával, mint a nemzet hangja. A mostani körülmények között sokkal inkább jelen van az én esetemben személyként, mint a Forma-1-ben. Gyakran megkérdezem magamtól: ’Mit mondana most Niki?’.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS