Friss hírek

Nem lesz ott minden versenyen a Mercedes csapatfőnöke

2018 Japanese Grand Prix, Saturday - Paul Ripke Toto Wolff Mercedes
Nem fog minden versenyen ott lenni 2020-ban a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff – ezt maga az osztrák szakember árulta el egy interjúban. Azt mindenesetre leszögezte, a cél, hogy Lewis Hamiltont hozzásegítse hetedik világbajnoki címéhez.

Wolff 2013-ban lett a Mercedes motorsport-igazgatója, az elmúlt hónapokban azonban rengeteget pletykáltak arról, hogy az idei szezon végén, szerződése lejártát követően távozik a német istállótól.

Csak olaj volt a tűzre, hogy a szakember nemrég résztulajdont vásárolt az Aston Martinnál, mely csapat 2021-ben a Racing Point utódjaként már gyári csapatként lesz jelen az F1-ben.

Wolff ráadásul a minap egy interjúban úgy fogalmazott, idén nem utazik el minden versenyre a Mercedesszel.

„2020-ban is én vagyok a Mercedes csapatfőnöke, még ha másképp is osztom majd fel az időmet, és nem leszek ott minden egyes versenyen” – mondta a szakember az Österreich című lapnak adott interjúban.

„Szeretném hozzátenni a magamét ahhoz, hogy Lewis Hamilton megnyerje 7. világbajnoki címét.”

Wolff természetesen reagált az Aston Martinnal kapcsolatos hírekre is – főleg arra, hogy megfér-e egymás mellett a Mercedes csapatfőnöki pozíciója, illetve az, hogy résztulajdonos lett a brit autógyártónál.

„Nagyon jól összefér a kettő. Mi szállítjuk majd a motorokat az Aston Martin új F1-es csapatának, és ugyanez történik a sorozatgyártásban is. Az Aston Martin utcai autóiban Mercedes-motorok vannak. A Daimler 5 százalékos részesedéssel rendelkezik az Aston Martinban.”

A legvadabb pletykák szerint viszont Wolff teljesen átpártolhat az Aston Martinhoz, sőt, akár Lewis Hamiltont is megpróbálhatja átcsábítani. A szakember viszont igyekezett cáfolni mindezt.

„Csak, hogy Niki Laudát idézzem röviden: „teljes ostobaság!” – mondta Hamilton Aston Martinhoz szerződésével kapcsolatban.

Wolff említést tett arról is, a hatszoros világbajnok nagyon motiváltan várja, hogy elkezdődjön az idény.

„Ő nagyon sokat szokott utazni. Most viszont neki is otthon kell maradnia, d tudja, hogyan használja fel ezt az egészet pozitívan. Több ideje van edzeni, és alig várja már, hogy elkezdődjön a szezon. Még motiváltabban fog visszatérni, erről minden egyes telefonbeszélgetés alkalmával biztosít engem.”

„Tudják, ki hiányzik nekünk a legjobban? Niki Lauda a maga pragmatizmusával, mint a nemzet hangja. A mostani körülmények között sokkal inkább jelen van az én esetemben személyként, mint a Forma-1-ben. Gyakran megkérdezem magamtól: ’Mit mondana most Niki?’.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!