Nem lesznek kétnaposak az F1-es hétvégék - F1VILÁG.HU

Nem lesznek kétnaposak az F1-es hétvégék

HIRDETÉS
A Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali kizárta annak lehetőségét, hogy kétnaposra szűkítik a versenyhétvégék formátumát.
BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT, BAHRAIN - MARCH 28: Mick Schumacher, Haas VF-21 during the Bahrain GP at Bahrain International Circuit on Sunday March 28, 2021 in Sakhir, Bahrain. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

A száguldó cirkusz a tavalyi Emilia-Romagna Nagydíjon próbálta ki a kétnapos formátumot: Imolában akkor a pénteki edzéseket nem tartották meg, csupán a szombati időmérőt megelőzően rendeztek egy tréninget a versenyzők.

Az F1 vezetősége a logisztikai kihívások miatt igyekezett megkönnyíteni a csapatok dolgát ősszel, ám nem titkoltan egyfajta kísérletként is szolgált az imolai hétvége.

Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója viszont most kijelentette, a közeljövőben biztosan nem lesznek kétnaposak a hétvégék.

„Az összes versenyrendező teljes élményt kíván nyújtani az embereknek, a közönségnek, ezt pedig tiszteletben kell tartanunk” – fogalmazott a szakember.

A kedvezőtlen időjárás miatt egyébként a Nürburgringen megtartott Eifel Nagydíj is végül kétnapos lett, az eső miatt ugyanis nem tudták megtartani az első két szabadedzést.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!