Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Nem lesznek világító gumik a Forma-1-ben

A Bridgestone sajtószóvivője cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint fluoreszkáló csíkkal látnák el lágyabb keverékű abroncsaikat a Forma-1 történetének első éjszakai versenyén Szingapúrban.

A Bridgestone sajtószóvivője cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint fluoreszkáló csíkkal látnák el lágyabb keverékű abroncsaikat a Forma-1 történetének első éjszakai versenyén Szingapúrban.

Korábban felreppent a hír, miszerint a japán nagyvállalat azt fontolgatja, hogy fluoreszkáló csíkkal látja el lágyabb keverékű abroncsait a szeptemberi szingapúri futamon, hogy a nézők még könnyebben meg tudják különböztetni a két keveréket egymástól.

Lapunk azonban szkeptikus volt a híresztelésekkel kapcsolatban, és felkereste a Bridgestone-t.

“Egyelőre nem tervezünk fluoreszkáló jelzéseket a gumikra, de már alig várjuk, hogy megérkezzen a mezőny a Forma-1 történetének első éjszakai versenyére szeptemberben” – mondta a japánok sajtószóvivője az F1világ.hu-nak.

Mivel a jövő évben visszatérnek a sima felületű gumik a Forma-1-be, nem lesz már lehetőség arra, hogy a rovátkák közötti rést kihasználva jelöljék meg a gumikat. Egy lehetséges megoldás az, hogy a gumik peremét különböző színűekre festik – ami már a tavalyi év elején is szóba került.

“Dolgozunk rajta. Nyilvánvalóan mindenkinek jó lenne, ha a jövőben is meg lehetne különböztetni a gumikat, ám azt még pontosan nem tudjuk, hogy miként érjük ezt el, de a színezést sem tartjuk elképzelhetetlennek, legalábbis technikailag biztosan megoldható” – tette hozzá a Bridgestone szóvivője, Rachel Ingham a svájci Motorsport Aktuellnek adott interjújában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Nem lesznek világító gumik a Forma-1-ben
Racing Point: A Renault-nak és a McLarennek szabad másolnia a Mercedest?!
A Ferrari és a Renault túl az első 2022-es törésteszten!
Racing Point: Vettel nálunk a második fénykorát élheti
Minél hátrébb végez, annál nagyobb előnybe kerülhet a Ferrari 2021-ben
Hülkenberg úgy érzi, tartani tudná a lépést Verstappennel