Nem Lowe távozása miatt küszködik a McLaren

A McLaren Mercedes versenyzője, Jenson Button szerint nem Paddy Lowe távozásának köszönhető a wokingi gárda idei küszködése.


A McLaren Mercedes versenyzője, Jenson Button szerint nem Paddy Lowe távozásának köszönhető a wokingi gárda idei küszködése.

Az istálló korábbi technikai igazgatója még a szezonkezdet előtt távozott a McLarentől, nemrégiben pedig munkába állt új csapatánál, a Mercedesnél.

A McLaren az idei szezonban eddig csak árnyéka önmagának, a csapat mindössze a hatodik helyet foglalja el a bajnoki összetettben a Force India mögött.

Jenson Button – aki a bajnokság első hét versenyén mindössze 25 pontot gyűjtött – elmondta, meggyőződése, hogy nem Paddy Lowe távozása miatt küszködik csapata.

„Kétlem, hogy emiatt van. Paddy egy nagyszerű fickó, de nem hinném, hogy egy személy tehet arról, hogy nem teljesítünk jól” – mondta az angol pilóta.

„Mi hibáztunk tavaly, év végén, amikor eldöntöttük, hogy ilyen irányba megyünk el az autóval. És nagyon-nagyon nehéz visszatalálni a helyes útra.”

F1-es berkekben sokan úgy tartják, a McLarennek azonosítania kellene azokat a személyeket, akik felelősek a csapat küszködéséért, és komoly átszervezésekre volna szükség. Button azonban nem így látja.

„Ez megrémítheti az embereket, és talán rossz irányba megyünk tovább. Ez nem egyemberes probléma.”

A 2009-es év legjobbja Martin Whitmarsh csapatfőnök mellett is kiáll.

„Ő oszlopos tagja ennek a csapatnak, és most nyilván nagyon nehezen éli meg ezt a krízist. Nem fog ujjal mutogatni, magára vállalja a dolgot. Ezt nagyon szeretem Martinban – ő egy igazi vezéregyéniség.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!