Nem Magnussent, Vandoorne-t akarta a Renault

Nem Kevin Magnussen volt a Renault Forma-1-es csapatának elsőszámú kiszemeltje a 2016-os évadra – a franciák állítólag megpróbálták megszerezni a McLaren tartalékosát, Stoffel Vandoorne-t.Sajtóértesülések szerint nem Kevin Magnussen volt a Renault Forma-1-es csapatának elsőszámú kiszemeltje a 2016-os évadra – a franciák állítólag megpróbálták megszerezni a McLaren tartalékosát, Stoffel Vandoorne-t.

Hirdetés
 

A Renault F1-es csapatának újonnan kinevezett versenyigazgatója, Frederic Vasseur jól ismeri a belga tehetséget, tavaly ugyanis még ő irányította az ART csapatát, mellyel Vandoorne bajnok lett a sorozatban.

Az ifjú versenyzőt állítólag meg is környékezte a Renault, a McLaren azonban nem engedte, hogy elorozzák egyik legígéretesebb felfedezettjét.

„Stoffel helyzete teljesen egyértelmű. Szerződése van a McLarennel, és őszintén hiszem, hogy jövőre már nálunk fog versenyezni” – mondta Vasseur a múlt héten, amikor a GP2-es bajnokról kérdezték.

„A McLarennél pontosan tisztában vannak a képességeivel és az eredményeivel, szóval egy másodpercre sem tudom elképzelni, hogy elengedik őt bárhová is.”

A La Derniere Heure című belga lap azonban a minap már arról írt, Vasseur, illetve a Renault igenis megpróbálta leigazolni Vandoorne-t a 2016-os idényre.

„El kellett felejtenünk Stoffel szerződtetésének ötletét” – mondta a lapnak a Renault versenyigazgatója.

„Szerződése van a McLarennél, ők pedig nem akarják elengedni. Szóval egy olyan versenyzőre volt szükségünk, aki elérhető, ezért Magnussen mellett döntöttünk.”

A szakember elárulta, bár nem a dán szerződtetése volt az elsődleges tervük, elégedett a 2016-os pilótafelállással.

„Magnussent én választottam, de Jolyon Palmer is nagyon jónak tűnik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Nem Magnussent, Vandoorne-t akarta a Renault
Wolff a koncepcióváltásról: Egy emeletes buszt is lemásolnánk, feltéve, hogy gyors!
Haraggal váltak el? Hamilton reagált az edzőjével való szakításra!
Perez: Van aggodalom a Red Bullnál is a megbízhatóság miatt
Az Alpine sportigazgatója változtatna az Alonsón is kifogó szabályon

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!