Nem mondott le a több tesztlehetőségről a Ferrari - F1VILÁG.HU

Nem mondott le a több tesztlehetőségről a Ferrari

A Scuderia Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali bízik abban, sikerült megállapodásra jutniuk a Forma-1 irányító testületével, és hamarosan ismét lehet majd tesztelni a királykategóriában.


A Scuderia Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali bízik abban, sikerült megállapodásra jutniuk a Forma-1 irányító testületével, és hamarosan ismét lehet majd tesztelni a királykategóriában.

A költségcsökkentés részeként évekkel ezelőtt jelentősen korlátozták a tesztnapok számát a száguldó cirkuszban, a Ferrari azonban már hosszú ideje panaszkodik, mivel egész egyszerűen abszurdnak tartja, hogy a világ legnépszerűbb autóverseny-sorozatában a csapatok nem vihetik pályára autóikat a versenyhétvégéken kívül.

A mezőny évente 12 napot tölthet el teszteléssel, ehhez jön még a fiatal versenyzők számára kiírt háromnapos tesztsorozat.

A tesztkorlátozások miatt a csapatok a fejlesztések jelentős részét szélcsatornákban, valamint számítógépes szimulációk segítségével végzik – noha például a Ferrarinak saját tesztpályája is van Fioranóban.

„A jelenlegi teszthelyzet nevetséges” – mondta a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali az F1 Racing magazinnak nyilatkozva. „Egész egyszerűen nevetséges – csak ezt a szót tudom ismételgetni – hogy nem tesztelhetünk ezen a pályán.”

„Az elnökúrnak ezt a példát emlegettem: olyan ez, mintha lejátszanánk egy futballmérkőzést azután, hogy megnéztük a szimulációt a számítógépen. Néhány éve túl messzire mentünk, most viszont átestünk a ló túloldalára.”

„Szóval most a többi csapattal együtt megpróbáljuk meggyőzni őket arról, hogy találnunk kell egy egyensúlyt. És nagyon pozitívak az érzéseim, úgy gondolom, sikerül találnunk egy megoldást.”

Korábban néhány csapat képviselője úgy nyilatkozott, jó volna, ha még idén lehetőségük volna arra, hogy élesben teszteljék a jövőre érkező V6-os motorokat.

A Ferrari csapatmenedzsere, Massimo Rivola abban bízik, a jelentősen megváltozó technikai szabályok segíthetnek meggyőzni az irányító testületet arról, hogy a csapatoknak bizony több tesztnapra volna szükségük.

Hirdetés

„Miután a többiek is látják, hogy mennyi munka vár ránk a 2014-es szabályok miatt, azt hiszem, ők is örülnének annak, ha több időt töltenénk el a versenypályán” – mondta a szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Nem mondott le a több tesztlehetőségről a Ferrari
Leclerc nagyon bízik a Ferrari versenytempójában
Jól fizet a fogadóiroda Leclerc és Russell győzelmére (X)
Az elszúrt időmérő után erős versenyt remél Perez
Ekkor rajtol ma a Forma-1-es Bahreini Nagydíj!
forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!