IMOLAGP

Nem működik a Ferrari aerodinamikai csomagja?

TEST T1 BARCELLONA - VENERDì 21/02/20 Sebastian Vettel Ferrari
Miközben a Mercedes szerint a Ferrari csak altatott az első barcelonai teszthéten, az általában megbízható információkat szolgáltató olasz bennfentes, Leo Turrini szerint valóban nem úgy működött a Ferrari autója, ahogyan azt a csapat várta.

A Scuderia tempó tekintetében jócskán elmaradt a Mercedestől az első barcelonai tesztnapokon, bár kétségkívül rengeteg ismeretlen tényező szerepet játszik az első teszthét eredményeiben.

A Mercedesnél azt mondják, a Ferrari egyértelműen letekert motorral körözött múlt héten, a neves olasz F1-es szakíró, Leo Turrini szerint viszont igaz, hogy nincs minden rendben a Ferrari új autójával. Minderről maga Mattia Binotto csapatfőnök is beszélt nemrég, aki szerint a Mercedes és a Red Bull jelenleg gyorsabb náluk.

„Értékelem Mattia igazmondását. Fogalmazzunk így: az SF1000-es első aerodinamikai csomagja nem működik” – fogalmazott Turrini.

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen a Ferrari teljesítményével kapcsolatban szintén óvatosan nyilatkozott.

„Szerintem még nem is mentek versenyszimulációt, szóval nehéz megmondani. De úgy tűnik, azért vannak gondjaik.”

A Ferrarit egyébként múlt pénteken egy motorhiba is hátráltatta Barcelonában, ám azóta kiderült, a Mercedesnek sem mentek simán a múlt heti tesztek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!