Nem működött Verstappen DRS-e, nem is tudott róla - F1VILÁG.HU

Nem működött Verstappen DRS-e, nem is tudott róla

HIRDETÉS
A Holland Nagydíjon rajtelsőséget szerző Max Verstappen elárulta, fogalma sem volt arról, hogy utolsó gyorskörében nem működött megfelelően versenyautójának DRS-rendszere. A holland ugyanakkor elárulta, egy alkalommal véletlenül kettőt váltott, ami szintén jelentős időveszteséggel járt számára.
ZANDVOORT, NETHERLANDS - SEPTEMBER 04: Pole position qualifier Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of The Netherlands at Circuit Zandvoort on September 04, 2021 in Zandvoort, Netherlands. (Photo by Francisco Seco - Pool/Getty Images)

A Red Bull versenyzője 38 ezredmásodperces előnnyel szerezte meg a pole-t a szombati időmérőn: pontosan annyival, mint amennyivel megjavította első mért körét a Q3-ban.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke viszont az időmérő után elárulta, Verstappen autójának DRS-rendszere nem működött megfelelően az utolsó gyorskör során.

„Láttuk, hogy nincs meg a végsebesség az egyeneseben, és úgy tűnik, a DRS nem nyílt ki megfelelően” – mondta a szakember. „Szóval 1-1,5 tizedet eldobott ott.”

Verstappen nem is tudott arról, hogy gond volt versenyautójával az időmérőn, ám elismerte, ő is hibázott egy alkalommal. Amikor a hibás DRS-rendszerről kérdezték, a holland így felelt: „Így volt? Nem tudom. A 3-as kanyarból kijövet elég hepehupás volt, és véletlenül kettőt váltottam. 2 tizeddel előrébb jártam, és másfél tizedet veszítettem a 7-es kanyarig.”

„Az ember több energiát is használ ilyenkor, mert magasabb fokozatban van.”

A két problémával együttesen Verstappen mintegy negyed másodpercet veszíthetett mért körében, emiatt lett ennyire szoros a zandvoorti időmérő.

A holland tudja, nem lesz könnyű verseny a holnapi, de a lehető legjobb pozícióból vághat neki hazai futamának.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!