Friss hírek

Nem működött Verstappen DRS-e, nem is tudott róla

A Holland Nagydíjon rajtelsőséget szerző Max Verstappen elárulta, fogalma sem volt arról, hogy utolsó gyorskörében nem működött megfelelően versenyautójának DRS-rendszere. A holland ugyanakkor elárulta, egy alkalommal véletlenül kettőt váltott, ami szintén jelentős időveszteséggel járt számára.

A Red Bull versenyzője 38 ezredmásodperces előnnyel szerezte meg a pole-t a szombati időmérőn: pontosan annyival, mint amennyivel megjavította első mért körét a Q3-ban.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke viszont az időmérő után elárulta, Verstappen autójának DRS-rendszere nem működött megfelelően az utolsó gyorskör során.

„Láttuk, hogy nincs meg a végsebesség az egyeneseben, és úgy tűnik, a DRS nem nyílt ki megfelelően” – mondta a szakember. „Szóval 1-1,5 tizedet eldobott ott.”

Verstappen nem is tudott arról, hogy gond volt versenyautójával az időmérőn, ám elismerte, ő is hibázott egy alkalommal. Amikor a hibás DRS-rendszerről kérdezték, a holland így felelt: „Így volt? Nem tudom. A 3-as kanyarból kijövet elég hepehupás volt, és véletlenül kettőt váltottam. 2 tizeddel előrébb jártam, és másfél tizedet veszítettem a 7-es kanyarig.”

„Az ember több energiát is használ ilyenkor, mert magasabb fokozatban van.”

A két problémával együttesen Verstappen mintegy negyed másodpercet veszíthetett mért körében, emiatt lett ennyire szoros a zandvoorti időmérő.

A holland tudja, nem lesz könnyű verseny a holnapi, de a lehető legjobb pozícióból vághat neki hazai futamának.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!