Nem műszaki hiba volt, egy bukkanó okozta Norris balesetét Las Vegasban - F1VILÁG.HU

Nem műszaki hiba volt, egy bukkanó okozta Norris balesetét Las Vegasban

A McLaren csapatfőnöke, Andrea Stella szerint el kell tüntetni a Las Vegas-i versenypályáról azt a bukkanót, ami Lando Norris kiesését okozta a vasárnapi versenyen.

A brit versenyző már a verseny 3. körében kiesett, miután a pálya 11-es kanyarjában autójával megcsúszott, és nagy sebességgel a gumifalnak csapódott. Norrist az eset után kórházba szállították kivizsgálásra, azóta azonban szerencsére már ki is engedték onnan. Főnöke, Andrea Stella megerősítette, nem történt műszaki hiba, Norrist egész egyszerűen megdobta egy bukkanó a pálya említett szakaszán — ez okozta a balesetet. 

„Van egy bukkanó azon a részen. Látható, hogy az összes autó szikrákat hányt, amikor keresztülmentek ezek a bukkanón” — mondta a csapatfőnök. „Azt gondolom, ez a bukkanó, illetve a hideg gumik meglepték őt. Ha továbbra is éjszaka fogunk versenyezni itt, szerintem ezt a bukkanót el kellene tüntetni, hiszen a gumik hidegek, emiatt pedig nagyon nehéz tud lenni az a kanyar.”

„A hétvége korábbi részébe is láttunk már megcsúszásokat ott. Szóval az időtervtől függetlenül erősen javasoljuk, hogy ezt a bukkanót kisimítsák.”

Stella azt mondja, az egyébként padlógázzal teljesítendő 11-es kanyar az említett bukkanó, illetve számos egyéb tényező miatt nagy kihívást jelentett a versenyzőknek.

„Őszintén szólva ez a bukkanó mindenkinek ott volt, szóval függ a sebességtől, a gumik állapotától, attól, hogy az ember hogyan pozícionálja az autóját, és mennyire van közel az előtte lévőhöz. Több tényező is szerepet játszik. Landónak talán az volt a feltételezése, hogy elegendő ott a tapadás. De nagyon nehéz így, biztos vagyok benne, hogy minden versenyzőnek meglesz a véleménye róla. Olyasvalami ez, amit ki kell javítani.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!