Friss hírek

Nem óv, hanem válaszokat keres a Red Bull a Mercedes végsebességére

Egyelőre nem fog óvást benyújtani a Mercedes ellen a Red Bull Forma-1-es csapata, Christian Horner ugyanis azt mondja, továbbra is válaszokat keresnek arra, a német istálló hogyan tud ilyen elképesztő sebességet elérni az egyenesekben.

Lewis Hamiltonnak a hétvégi Brazil Nagydíjon nagy segítségére volt az, hogy a Mercedes autója az egyenesekben sokkal gyorsabb tudott lenni a Red Bullnál. A brit pilóta a sprintfutamon az utolsó helyről rajtolt, végül az 5. pozícióban ért célba, míg vasárnap megnyerte a versenyt a 10. helyről startolva.

A Red Bullnál biztosak benne, a Mercedes talált egy okos megoldást, hogy növelje végsebességét, és míg korábban egy trükkös hátsó felfüggesztésre gyanakodtak az osztrákok, Brazíliában már rugalmas hátsó szárnyakról beszéltek.

Hirdetés
 

Bár lehetett hallani olyan híreket, miszerint a Red Bull óvást nyújthat be a Mercedes ellen, ez végül elmaradt. Az energiaital-gyárosok továbbra is információkat gyűjtenek, és elemzik, hogyan is tudott ekkora előnybe kerülni riválisuk.

„Ezután a verseny után nem fogunk óvni. Fontos megértenünk, honnan jön ez a sebesség” – mondta Christian Horner csapatfőnök.

„Nyilván volt itt egy új motorjuk. Monaco-szintű leszorítóerőt használnak, és amikor elment Max mellett, közel 30 km/h-val gyorsabb volt nála abban a körben. Ez pedig olyasvalami, amit meg kell értenünk.”

„Az FIA-nak kell felügyelnie és irányítania a sportot, szóval mi bízunk bennük, bízunk a tesztjeikben és a vizsgálataikban.”

Horner azt mondja, Verstappen esélytelen volt Hamilton ellen Interlagosban.

„Nem lehetett versenyezni a Mercedesszel. Annyira védekeztünk, amennyire csak tudtunk. Max a legjobbját nyújtotta, keményen versenyzett, de egyszerűen nem volt esélyünk.”

„A csúcson voltunk Mexikóban és Austinban, itt pedig a padlón. Azért kemény ez, mert a verseny 75 százalékában az élen voltunk. A következő versenyig pedig egy hét telik csak el, szóval leporoljuk magunkat és újra harcolni fogunk egy hét múlva.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!