Nem panaszkodhat a Ferrari az idei első tesztnap után - F1VILÁG.HU

Nem panaszkodhat a Ferrari az idei első tesztnap után

HIRDETÉS
Jó formában kezdte az előszezoni tesztelést csütörtökön, Bahreinben a Ferrari Forma-1-es csapata – az olasz istálló új versenyautójával mindkét pilóta körözhetett a nyitónapon.
BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT, BAHRAIN - FEBRUARY 23: Carlos Sainz, Ferrari SF-23 during the Bahrain February Testing at Bahrain International Circuit on Thursday February 23, 2023 in Sakhir, Bahrain. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

A munkát Carlos Sainz kezdte meg az SF-23-as kódjelet viselő versenyautóval, délutánra pedig átadta a volánt csapattársának, Charles Leclercnek. A Ferrari tájékoztatása szerint a csütörtöki napnak három fő célja volt: az autó ilyenkor szokásos aerodinamikai feltérképezése, annak ellenőrzése, hogy a pályán gyűjtött adatok megfelelően korrelálnak-e a szélcsatornában, illetve a szimulációk során látottakkal, valamint a szokásos rendszerellenőrzések is terítéken szerepeltek.

A csapat eredményes napot zárt: Sainz és Leclerc összesen 136 kört, azaz mintegy 736 km-t tett meg a bahreini pályán.

„Összességében pozitív első napunk volt” – értékelte a nyitónapot Sainz. „A megbízhatóság rendben volt, és simán tudtunk körözni, a teljes futástervet teljesíteni tudtuk, és értékes adatokat gyűjtöttünk, ami biztató. Szépen fejlődtünk a beállítások tekintetében, és hasznos információkat gyűjtöttünk azokról a gumikról, amiket Abu Dhabiban teszteltünk.”

Sainz végül a 3. legjobb idővel zárta a napot, 14 ezredmásodperccel megelőzve Leclerc-t.

„Sűrű első napunk volt” – mondta a monacói. „Én 64 kört tettem meg, egy kicsit mindent kipróbáltam. A beállításokkal kapcsolatos munkára fókuszáltunk, amit gumi- és aerodinamikai tesztekkel kombináltunk, illetve eltérő üzemanyagmennyiségekkel köröztünk. Most ki fogjuk elemezni az adatokat, és várom már, hogy holnap újra autóba üljek.”

A Ferrari holnap ugyancsak mindkét versenyzőjét pályára küldi Bahreinben: ezúttal Leclerc lesz szolgálatban délelőtt, Sainz pedig délután.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!