Friss hírek

Nem romlott el az ECU Webber autójában

A McLarennél úgy vélik, nem az egységes elektronikai rendszer (ECU) okozta a Red Bull versenyzőjének, Mark Webbernek küszködését a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon.


A McLarennél úgy vélik, nem az egységes elektronikai rendszer (ECU) okozta a Red Bull versenyzőjének, Mark Webbernek küszködését a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon.

Az osztrák istálló csapatfőnöke, Christian Horner a vasárnapi versenyt követően úgy nyilatkozott, versenyzőjük, Mark Webber azért szerepelt rosszul a szezon első versenyén, mert az autójába szerelt egységes elektronika egész egyszerűen felmondta a szolgálatot.

Hirdetés
 

„Mark problémái rettentően frusztrálók, mert az ECU-val voltak gondok, melyet egy harmadik fél szállít nekünk. Már a felvezető körben elveszítettük a telemetriát, szóval nem tudtunk megfelelően felkészülni a rajtra” – mondta Horner.

„Az ECU-probléma lelőtte a KERS-rendszert is, és mire újraindítottuk, már elbukta a rajtot, és ezzel együtt számos pozíciót.”

„Mihamarabb meg kell oldaniuk ezt, mert az előszezoni teszteken is sok baj volt vele. Ezúttal sem tehettünk semmit Mark esetében. A McLarent kellene megkérdezni arról, miért nem működött az ECU. Teljesen elrontotta a felkészülést.”

Az egységes elektronikai rendszert biztosító McLarennél úgy vélik, nem hibásodott meg Webber autójában az ECU – a probléma a Red Bull garázsában volt.

„Problémák akadtak Mark Webber adatgyűjtő rendszerével a garázsban a felvezető körben. Az ECU-val minden rendben volt” – mondta Peter van Manen, a McLaren Electronics System ügyvezetője az Autosportnak.

„Nagyon sajnáljuk azokat a problémákat, melyek hátráltatták Mark felkészülését a rajtra és a versenyre, és tovább fogjuk folytatni a munkát a csapattal, hogy megakadályozzuk ennek megismétlődését.”

A McLaren az idei évre egy új specifikációjú ECU-t szállít a csapatoknak, hogy megfelelően felkészüljön a 2014-es turbómotorok érkezésére.

Az egységgel már az előszezoni teszteken is problémák voltak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Nem romlott el az ECU Webber autójában
Élő közvetítés: Az FIA díjátadó gálája
Wolff: A szűk oldalszekrényeknek nem volt közük a gyenge teljesítményhez
Teljesen más lesz az Aston Martin 2023-as F1-es autója, mint az idei
Ma veheti át második vb-trófeáját Max Verstappen
Szakított kedvesével Charles Leclerc

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!