Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Nem sérült meg Bottas motorja

A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff elárulta, sikerült komoly sérüléstől megóvniuk Valtteri Bottas motorját az Eifel Nagydíjon, így a finn versenyzőnek nem kell büntetéstől tartania a hétvégén, Portugáliában.

Bottas a pole pozícióból rajtolhatott a Nürburgringen, végül azonban egy technikai probléma miatt nem jutott el a kockás zászlóig. Mint kiderült, autójának vezérlőelektronikája hibásodott meg, a csapat pedig rögtön arra utasította a finn pilótát, álljon ki autójával.

Wolff elárulta, azóta azonosították a problémát, a Mercedes V6-os erőforrása pedig szerencsére nem károsodott.

„Nagyon különleges pillanat volt, amikor Lewis átszelte a célvonalat Németországban, és megszerezte 91. futamgyőzelmét. Valtteri versenye viszont nem is mehetett volna rosszabbul: a pole-ból indulva kiesett, és jelentős mennyiségű pontot veszített az egyéni bajnokságban” – nyilatkozta a szakember.

„Kétségkívül nagy csapás volt ez az idény ezen szakaszában. Azonosítottunk egy meghibásodott elektromos komponenst a vezérlőelektronikában, és minden jel arra utal, hogy azzal, hogy kiálltunk az autóval, mechanikai sérüléstől sikerült megóvnunk az erőforrást.”

Wolff hozzátette, meggyőződése, hogy Bottas alaposan felszívja magát a hétvégi Portugál Nagydíjra.

„Egy kiesés mindig nehezen elfogadható egy versenyző számára, de Valtteri egyik legfőbb erőssége az ellenállóképessége, és az, hogy képes visszavágni. Szóval meggyőződésem, hogy alig várja már, hogy pályára guruljon Portugáliában.”

A Mercedes csapatfőnöke kifejtette, hétvégén, Portimaóban kicsit módosulhatnak az erőviszonyok az eddig látottakhoz képest, ám bíznak abban, hogy az új helyszínen is ütőképesek lesznek.

„A portimaói a második teljesen új pálya az idei szezonban, ami változékonyságot adhat az erőviszonyok tekintetében. Izgalmas versenyünk volt Mugellóban, azóta pedig arra fókuszáltunk, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a többi új pályára, és maximalizáljuk a tanulási rátánkat. Ez majd különösen fontos lesz a kétnapos imolai hétvégén.”

„Az autó teljesítménye jó volt az elmúlt pár versenyhétvégén úgy az időmérőn, mint a versenyen, és reméljük, hogy sikerül megtartanunk a lendületet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!