Friss hírek

Nem sérült meg Norris motorja a belgiumi balesetben

Lando Norris újra használni tudja majd azt a motort, mellyel a múlt hétvégi Belga Nagydíj időmérő edzésén balesetet szenvedett – erősítette meg a McLaren.

A brit pilóta az esős spái időmérő utolsó szakaszának [Q3] elején szenvedett nagy balesetet: a vizes pályán elveszítette uralmát autója felett az Eau Rouge-ban, és nagy tempóval a gumifalnak csapódott.

Az ütközésben csúnyán összetört McLarenje, a másnapi versenyre pedig egy új váltót is be kellett szerelni az autóba, és a csapat elővigyázatosságból egy korábban használt erőforrást is visszatett.

A McLaren közben a baleset idején használt motort visszaszállíttatta a  Mercedes brixworth-i motorközpontjába, ahol alaposan átvizsgálták. Végül arra jutottak, nem sérült meg a balesetben. Mivel ez volt a legújabb specifikáció, remek hír, hogy Norris újra használhatja majd.

„Minden ellenőrzést elvégeztünk, és eddig minden rendben van vele” – mondta Andreas Seidl csapatfőnök a Holland Nagydíj helyszínén, Zandvoortban.

„Persze mindig akkor kapjuk meg a végleges zöld jelzést, ha a motort újra beszereltük és pályára vittük. De kollégáink mindent megvizsgáltak, és nem számítunk problémára.”

A zandvoorti pálya szűk vonalvezetése miatt egyébként jó esély van rá, hogy ezt a motort Norris Hollandiában még nem használja újra.

„Még nyitott kérdés, hogy mikor használjuk ismét” – mondta a csapatfőnök. „De rendben van, és ismét lehet használni a következő hétvégéken.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!