Nem sietős az Alpine-nak, hogy kiválassza új csapatfőnökét - F1VILÁG.HU

Nem sietős az Alpine-nak, hogy kiválassza új csapatfőnökét

HIRDETÉS
Nem sietős az Alpine Forma-1-es csapata számára, hogy megtalálja új vezetőit azok után, hogy az elmúlt héten jelentős átszervezéseket jelentette be.
Esteban Ocon, Alpine

A francia istálló a Belga Nagydíjat megelőzően adott tájékoztatást arról, a spái hétvégét követően Otmar Szafnauer csapatfőnök, Alan Permane sportigazgató, valamint Pat Fry technikai igazgató is távozik. Helyükre egyelőre átmenetileg házon belülről ültetett szakembereket az Alpine: csapatfőnökként átmenetileg az Alpine Motorsport elnökhelyettese, Bruno Famin tevékenykedik majd, míg a sportigazgatói feladatokat az Alpine Academy igazgatója, Julian Rouse látja el, a technikai csapatért pedig Matt Harman felel. Az F1 Nation című podcastben Bruno Famin beszélt az F1-es istálló jövőbeli terveiről.

„Az első feladatunk az, hogy beszéljünk a személyzettel, mindenkivel, hogy megosszuk velük, mi is történik momentán, és megnyugtassunk mindenkit, hogy számítunk rájuk. Szükségünk van minden energiára, szükségünk van mindenkire” – mondta a szakember.

„Természetesen neki megkapniuk minden információt, ezért el fogok menni Enstone-ba, hogy megosszam velük ezeket, magyarázatot adjak, és kérdésekre válaszoljak.”

Famin hozzátette, nem sietős számukra, hogy új csapatfőnököt, illetve technikai igazgatót találjanak.

„Nincs határidő, mert azt gondolom, megfelelően ki kell értékelnünk a helyzetet. Nem fogjuk persze megvárni a teljes kiértékelést, hogy előre mozdítsuk a dolgokat, hiszen versenyről versenyre, lépésről lépésre fejlődnünk kell.”

„A folyamatos fejlődést mindenképpen szeretném bevezetni a csapatnál. Itt van például Pat [Fry]: Matt Harman nagyon jó munkát végez. Abszolút bízom benne, ő fogja menedzselni a teljes technikai csapatot. Nem sietős, hogy lecseréljünk valakit technikai oldalon.”

„Ami a sportszakmai kérdéseket illeti, teljes mértékben bízom Julian Rouse-ban is. Azt gondolom, nagyon jó elképzelései vannak. Ami a csapatfőnöki funkciót illeti, egyelőre én fogom ellátni, gondolkodni fogok rajta, és majd döntök. De nem sietős, kezelni tudjuk a dolgot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!