Nem száll el a sikertől a Mercedes - F1VILÁG.HU

Nem száll el a sikertől a Mercedes

HIRDETÉS

Két lábbal a földön járva várja folytatást a Mercedes, noha a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon az istálló versenyzője, Nico Rosberg fölényes győzelmet aratott. A gárdánál remélik, Bahreinben is erősek lesznek.



Két lábbal a földön járva várja folytatást a Mercedes Forma-1-es csapata, noha a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon az istálló versenyzője, Nico Rosberg fölényes győzelmet aratott.

A német tehetség 57 év után vezette ismét győzelemre a német alakulatot a száguldó cirkuszban, Norbert Haug, a Mercedes motorsport-igazgatója azonban elárulta, a pole pozíció, valamint a versenyen látott több mint 20 másodperces előny ellenére nem bízzák el magukat, mivel tudják, idén nagyon szoros küzdelem alakult ki az élmezőnyben.

„A múlt vasárnap mérföldkő volt a csapat történetében” – fogalmazott büszkén a szakember.

„Viszont gyorsan változnak a dolgok a Forma-1-ben, és most arra koncentrálunk, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a bajnokság negyedik versenyére, a Bahreini Nagydíjra. Az újonnan alakult Ezüstnyilak két éve debütáltak ezen a pályán – 41 futammal ezelőtt. Azóta a brackley-i és brixworth-i gyárban mindenki nagyon keményen dolgozott azért, hogy győztes csapattá váljunk, és kínai teljesítményünknek hála először kóstolhattunk bele a sikerbe.”

„De két lábban a földön járunk, mert idén hősből könnyen vesztessé válhatunk – könnyebben, mint bármikor korábban a Forma-1 történetében. Múlt szombaton csak 3 tizedmásodperc választotta el az első, valamint a tizenegyedik helyet.”

Habár úgy tűnik, a Mercedes felülkerekedett a gumikezelési problémákon, a bahreini forróság így is nagy kihívás elé állíthatja a csapatot.

Ross Brawn, az istálló csapatfőnöke ezzel együtt optimista, és úgy érzi, ismét erős teljesítménnyel rukkolnak majd elő.

„A csapat nagyon keményen dolgozott azért, hogy megoldjuk a gumiproblémákat, melyek az első két versenyen hátráltattak minket, és az is világos, hogy idén kulcsfontosságú elérni a Pirelli abroncsainak optimális teljesítményét.”

Hirdetés

„A hőmérsékletek és a pályafeltételek teljesen mások lesznek Bahreinben, mint Sanghajban, de keményen fogunk dolgozni azért, hogy a maximumot hozzuk ki az F1 W03-as versenygépekből, és újabb erős hétvégét zárjunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!