Nem számít jelentős dominanciára a Mercedes - F1VILÁG.HU

Nem számít jelentős dominanciára a Mercedes

HIRDETÉS

Nem számít a tavalyihoz hasonló dominanciára a Mercedes Forma-1-es csapata.


Nem számít a tavalyihoz hasonló dominanciára a Mercedes Forma-1-es csapata.

A német istálló 2014-ben ellentmondást nem tűrő teljesítménnyel nyerte meg úgy az egyéni, mint a konstruktőri bajnokságot, versenyzői összesen 16 futamgyőzelmet arattak az idény során.

A Mercedes előnye jobbára a remekbe szabott V6-os hibrid motornak volt köszönhető, Toto Wolff, a stuttgarti gyártó motorsport-igazgatója azonban figyelmeztetett, egy olyan világban, mint a Forma-1, gyorsan utolérik az embert.

„Főleg a tavalyi rekordjainkat lesz nehéz megdönteni” – mondta a szakember a Sport Bildnek.

„19-ből 16 futamot megnyerni nem normális. Túlságosan elbizakodottak lennénk, ha ezt meg akarnánk ismételni.”

Wolff mindazonáltal úgy véli, a Mercedes legfőbb kihívói idén is a Red Bull és a Williams lesznek, noha a Ferrarit sem írja még le.

„Arra számítok, hogy [Sebastian] Vettel némi friss levegőt visz majd a Ferrarihoz. Amikor leszerződtetsz egy négyszeres világbajnokot, aki teljesen motivált, nem lehet alábecsülni, hogy mennyit lép előre a csapat.”

„Vettel hihetetlen mennyiségű tapasztalatot szerzett a Red Bullnál, és versenyzőként – a kritikák ellenére – szerintem ő az egyik legjobb. [Daniel] Ricciardo bizonyította, hogy be tudja tölteni az űrt, és [Daniil] Kvyat is bizonyította, hogy nagyszerű tehetség, de még adni kell neki némi időt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!