Friss hírek

Nem számított rá: Perez tegnap tudta meg, hogy elküldik a csapattól

Sergio Perez, Racing Point, talks to the press
A Racing Point csapatától a 2020-as szezon végén távozni kényszerülő Sergio Perez elárulta, tegnap tudta meg, hogy az istálló nem szeretné őt megtartani a következő idényre.

Perez még tavaly írta alá 3 évre szóló új szerződését a csapattal, így elméletileg 2021-ig a silverstone-i istállónál maradt volna. Szerda este azonban közleményben jelentette be közösségi oldalain, a 2020-as év végén távozik a csapattól.

Azóta már az is kiderült, Perez helyét a Ferraritól érkező Sebastian Vettel veszi át 2021-ben.

Perez a Toszkán Nagydíj helyszínén, Mugellóban elárulta, tegnap tudta meg, hogy távoznia kell, miután Lawrence Stroll csapattulajdonos felhívta őt.

„Senki nem mondott nekem semmit, de már tudtam, és kiderítettem pár dolgot. A végső megerősítés tegnap érkezett. Kaptam egy telefont Lawrence-től. Felhívott tegnap, hogy egy másik utat választanak” – mondta a mexikói versenyző.

Bár hónapok óta spekuláltak arról, hogy Vettel a jövőre már Aston Martin néven futó istállóhoz szerződhet, Perez azt mondja, nem számított arra, hogy kiteszi őt a csapat.

„Ezt a visszajelzést kaptam, minden úgy tűnt, hogy a csapat meg akar tartani, és velem akarják folytatni. Voltak egyeztetések a háttérben a szerződésekről, olyan dolgok, amiket most nem akarok felfedni, mert szerintem ezeknek a dolgoknak a csapat és köztem kell maradniuk. Volt pár dolog a szerződésben, amin átrágtuk magunkat.”

„Végül hivatalosan jelezték felém tegnap, hogy nem folytatom náluk. Nem számítottam rá. De ez van.”

Perez azt mondja, a bejelentés időzítése meglehetősen lekorlátozza a lehetőségeit 2021-re.

„Nem mondanám azt, hogy csalódott voltam, hiszen úgy tudom, a csapat is egyeztetett már ideje, és talán tovább tartott a dolog, mint gondolták. Talán, ha egy kicsit nyíltabbak felém, az segített volna a jövőm szempontjából, hiszen elkezdhettem volna B-terven dolgozni. Ami talán nem is változtatott volna semmin, elég régóta vagyok már ebben a bizniszben. Ez is része ennek az őrült világnak, amit F1-nek hívnak.”

Azt nem tudni pontosan, Perez szerződését mire hivatkozva bontotta fel a csapat, ám jó eséllyel egy záradék lehetővé tette azt, hogy az istálló kihátráljon a megállapodásból.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!