Orosz Nagydíj
Next
Prev

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Nem szavazták meg az F1-es csapatok az időmérő futamokat

Daniel Ricciardo, Renault R.S.19 and Sergio Perez, Racing Point RP19
Fotó: Racing Point
Sajtóértesülések szerint mégsem próbálják ki az időmérő futamokat 2020-ban, a javaslat ugyanis nem kapott egyhangú támogatást a Forma-1-es csapatoktól szerdán.

A királykategória alakulatai szerdán, Párizsban ültek össze a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a Liberty Media képviselőivel, ahol a Forma-1 2021-es szabályairól egyeztettek.

Napirendi pontként szerepelt az is, hogy már 2020-ban három versenyen a hagyományos időmérő helyett időmérő versenyt rendezzenek – ahhoz, hogy április 30. után változtassanak a sportszabályzaton, a csapatok egyhangú beleegyezésére volt szükség.

A RaceFans értesülései szerint viszont a csapatok nem szavazták meg egyhangúlag a javaslatot. A tervek szerint három helyszínen, Franciaországban, Oroszországban és Belgiumban rendeztek volna fordított rajtrácsos időmérő futamokat.

A Forma-1 vezetősége kísérleti jelleggel szerette volna kipróbálni a szombati versenyeket, hogy lássa, azok milyen hatással vannak az izgalmakra, hogy a 2021-es idényre megfelelő döntést tudjon hozni.

2021-re vonatkozóan egyébként már nem lesz szükség a csapatok egyhangú beleegyezésére. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS