Nem szövetkeztek a kiscsapatok ellen a nagyok - F1VILÁG.HU

Nem szövetkeztek a kiscsapatok ellen a nagyok

HIRDETÉS

A Forma-1 élcsapatai cáfolják azokat a szóbeszédeket, melyek szerint titkon arra szövetkeztek, kiszorítják a kisebb istállókat a száguldó cirkuszból.


A Forma-1 élcsapatai cáfolják azokat a szóbeszédeket, melyek szerint titkon arra szövetkeztek, kiszorítják a kisebb istállókat a száguldó cirkuszból.

Az elmúlt napokban ismét az a hír járta, hamarosan partnerautókkal tölthetik fel a Forma-1 mezőnyét, ráadásul jó ideje beszélnek már arról is, 2015-ben egyes nagycsapatok akár három versenyautót is indíthatnak majd a futamokon.

A Forma-1 kiscsapatai úgy érzik, a királykategória vezetőinek célja egyértelműen az, hogy valahogy kiszorítsák őket a sportágból.

A Red Bull és a Mercedes azonban cáfolta mindezt.

„Egyáltalán nincs szó erről. Ami a Red Bullt illeti, mi kétségkívül kétautós csapatokkal képzeljük el a Forma-1-es mezőnyt” – mondta Christian Horner.

„Persze van egyfajta kötelességünk – mint ahogy néhány más csapatnak is –, eszerint felkérhetnek minket arra, hogy indítsunk egy harmadik autót, ha a létszám bizonyos mértékig lecsökken.”

„De ez a létszám még nem csökkent jelentősen, szóval nem kértek fel minket erre. Mi inkább azt szeretnénk, ha lenne legalább 10 egészséges, kétautós csapat.”

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff kifejtette, nem a nagycsapatok dolga megsegíteni a kicsiket, ugyanakkor reméli, Bernie Ecclestone megmenti majd a küszködő istállókat.

„Azt hiszem, a CVC és Bernie vizsgálja a dolgot, és egyeztet arról, mit lehetne tenni annak érdekében, hogy megkönnyítsék ezen csapatok dolgát” – nyilatkozta a szakember.

Hirdetés

„Az én dolgom az, hogy a Mercedesről gondoskodjam a Forma-1-ben. Szeretnénk, ha a kiscsapatok folytatnák a versenyzést, de óvatosnak kell lennünk, nem szabad átlépnünk egy bizonyos vonalat és túl hangosnak lennünk azzal kapcsolatban, milyen is a kapcsolat a kereskedelmi jogok birtokosa és a csapatok közt.”

„Hozzáadhatjuk a magunkét, ha a Forma-1 érdekében az szükséges, de az elsődleges az a kereskedelmi jogok birtokosa és a csapatok közti kapcsolat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!