Nem tart a Mercedestől Verstappen és a Ferrari két versenyzője - F1VILÁG.HU

Nem tart a Mercedestől Verstappen és a Ferrari két versenyzője

HIRDETÉS
Nem aggódnak a Mercedes versenytempója miatt a szombati időmérő edzésen a legjobb három között végzők: Max Verstappen, illetve a két Ferrari-pilóta is úgy látja, gyorsabbak lesznek a mai futamon az ezüstnyilaknál.
CIRCUIT ZANDVOORT, NETHERLANDS - SEPTEMBER 03: Sir Lewis Hamilton, Mercedes W13 during the Dutch GP at Circuit Zandvoort on Saturday September 03, 2022 in North Holland, Netherlands. (Photo by Steven Tee / LAT Images)

A Mercedes versenyzői a 4. és 6. helyekről vágnak neki a délutáni Holland Nagydíjnak, az időmérőn azonban nem tudták megmutatni, mire képesek, Sergio Perez megpördülése miatt ugyanis a Q3-ban nem tudták befejezni mért köreiket. Ha ez nincs, Toto Wolff szerint Lewis Hamilton a pole-ért harcolhatott volna, igaz, a hétszeres világbajnok nem feltétlenül osztja ezt a véleményt. A Mercedes versenyzői mindenesetre optimistán várják a futamot, és reményeik szerint a dobogóért harcolhatnak majd.

George Russell azt reméli, a Ferrarik az élről induló Verstappennel lesznek majd elfoglalva, ez pedig lehetőséget kínálhat nekik.

„Remélem, hogy minden erejükkel Maxra fókuszálnak majd, az ugyanis sebezhetővé teheti őket” – magyarázta a Mercedes versenyzője az időmérő után. „Szerintem Max próbál majd előnyt kiépíteni, nekünk pedig talán gyorsabb autónk lesz, mint a Ferrarinak és Checónak [Perez].”

Amikor azonban a top 3-ban végző versenyzőket a kvalifikációt követően arról kérdezték, tartanak-e a Mercedes tempójától, meglehetősen egy húron pendültek.

„Nem!” – vágta rá gondolkodás nélkül Verstappen, majd Charles Leclerc vette át a szót: „Szerintem közelebb lesznek a futamon, de még mindig azt gondolom, hogy amennyiben mindent tökéletesen csinálunk, mi erősebbek leszünk.”

A Ferrari másik versenyzője, Carlos Sainz csupán annyit mondott, „nincs mit hozzátennie” a versenytársak által elmondottakhoz.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!