Portugál Nagydíj
Next
Prev

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

Nem tart a tempós pályáktól a Red Bull

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Nem tart a tempós pályáktól a Red Bull

Azt követően, hogy Sebastian Vettel domináns győzelmet aratott a múlt hétvégi Kanadai Nagydíjon, a Red Bull csapatánál nem tartanak attól, hogy küszködni fognak majd a gyors kanyarokkal teletűzdelt pályákon.Azt követően, hogy Sebastian Vettel domináns győzelmet aratott a múlt hétvégi Kanadai Nagydíjon, a Red Bull Forma-1-es csapatánál nem tartanak attól, hogy küszködni fognak majd a gyors kanyarokkal teletűzdelt pályákon.

A Milton Keynes-i alakulat a tempósabb versenyhelyszíneken sokat küszködött az RB9-es versenygépek tempójával, azok ugyanis nehezen tudtak megbarátkozni a Pirelli abroncsaival.

A csapatnál azonban úgy vélik, sikerült jelentős előrelépéseket tenni e tekintetben a közepesen gyors montreali pályán. Éppen ezért Christian Horner, az istálló csapatfőnöke abban bízik, a bajnokság következő versenyén, Silverstone-ban is ütőképesek lesznek.

„Azt gondolom, nyilvánvaló, hogy beállítások tekintetében sikerült előrelépnünk itt, és reméljük, hogy a silverstone-i hétvégén ugyanez lesz majd a helyzet” – mondta a brit szakember.

„Malajziában szintén voltak gyors kanyarok, és erősek voltunk, szóval azt gondolom, sikerült megértenünk bizonyos problémákat, melyeket Barcelonában tapasztaltunk. Remélhetőleg át tudjuk menteni ezt a formát a következő futamokra is.”

A Red Bullnál többször utaltak már arra, ha nem kellene folyamatosan a gumikkal spórolni, az RB9-es versenygép dominálna a mezőnyben. Horner kifejtette, teljesítményük továbbra is nagyban függ attól, mennyire tudják jól működtetni ezeket az abroncsokat.

„Olyan erős teljesítményt nyújtottunk itt, mint Bahreinben, és mint Malajziában. Láthatjuk, hogyha sikerül megfelelő tartományban működtetni ezeket a gumikat, akkor sokat lehet javítani a köridőkön. Itt kétségkívül jól bántunk az abroncsokkal, és ugyanez volt a helyzet Mark [Webber] esetében is, kinek versenyét egy lekörözött tette tönkre – biztos vagyok benne, hogy egyébként ő is dobogóra állt volna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!