Nem tart Vettel távozásától a Red Bull - F1VILÁG.HU

Nem tart Vettel távozásától a Red Bull

A Red Bull Racing alakulatánál nem aggódnak amiatt, hogy Adrian Newey háttérbe vonulása miatt Sebastian Vettel esetleges távozása is napirendre kerülhet.


A Red Bull Racing alakulatánál nem aggódnak amiatt, hogy Adrian Newey háttérbe vonulása miatt Sebastian Vettel esetleges távozása is napirendre kerülhet.

A Red Bull múlt hétvégén jelentette be, hogy meghosszabbította főtervezője, Adrian Newey szerződését több évvel, a szakember azonban a tájékoztatás szerint néhány kiemelten fontos projektben lesz érdekelt, a jövő évtől kezdődően pedig csupán tanácsadóként segíti a Forma-1-es fejlesztéseket.

 

A bejelentést követően rögtön megindultak a találgatások arra vonatkozóan, hogy vajon Vettel jövőjét miben érintheti a strukturális átszervezés.

„Nos, azt gondolom, a szerződésem így is kellően hosszú időre szól” – mondta az ezzel kapcsolatos kérdésre válaszolva a négyszeres világbajnok.

„Ha engem kérdeznek most a jövőről, akkor én egyelőre rövid távban gondolkodom.”

Bár sokak szerint Vettel ezen nyilatkozata nem sok jót sejtet a Red Bull számára a hosszabb távú jövőt illetően, Christian Horner csapatfőnök úgy gondolja, nincs okuk az aggodalomra.

„Adrian egy másmilyen szerepkört kap, nem vonul vissza teljesen a Forma-1-ből” – szögezte le Horner.

„Továbbra is tanácsokkal látja majd el a csapatot, és rendkívül erős struktúrával bírunk. Azt gondolom, fantasztikus, hogy Adrian továbbra is elérhető lesz számunkra, miközben a csapatunk tovább folytatja a fejlesztéseket.”

„Adrian számára pedig nyilván izgalmas, hogy új projektekben is érdekelt lesz, szóval fényes jövő vár ránk. Sebastian pedig soha nem fog arról beszélni, mi a helyzet a szerződésével, de komoly sikereket ért el ezzel a csapattal. És nincs kétségem afelől, hogy még sok-sok évig itt lesz nálunk.”

A Red Bullnál hamarosan felállítanak egy új technikai struktúrát Newey távozása miatt, Horner szerint azonban nincs szükség arra, hogy egy új vezetőt nevezzenek ki a szakember helyére.

„Adrian felügyelni fog néhány olyan projektet, melyek részleteiről egy kicsit később árulunk majd el többet. De ettől még erős marad a csapatunk, és nem tervezzük, hogy valaki átveszi majd a helyét.”

Newey tovább folytatja a 2015-ös autó tervezésének irányítását, mint ahogy a jelenlegi, RB10-es modell fejlesztését is.

„A dolgok a jövő év elején változnak majd meg. Idén még maximálisan a Forma-1-re összpontosít” – mondta Horner.

A Red Bull célja egyébként a Sport Bild című német szaklap szerint nem más, minthogy 2018-ig meghosszabbítsa Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo szerződését. Utóbbi versenyző kanadai győzelmével ismét bizonyította, jól döntött a csapat, amikor őt igazolta le Mark Webber helyére.

Az ausztrál tehetség jelenlegi szerződését egyébként várhatóan hamarosan 2015 végéig meghosszabbítják, ezt már a jövő hétvégi Osztrák Nagydíjon bejelenthetik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Nem tart Vettel távozásától a Red Bull
Verstappen: Ez kemény menet volt, de ilyen Monaco
Az eső sem tudta megállítani, Verstappen óriási előnnyel nyert Monacóban!
Sajtóhír: A Haas F1-es csapatához csatlakozik az Alfa Romeo
Szafnauer reagált a kritikákra: Tudom, mi kell a sikerhez

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!