Nem tervez azonnali átszervezéseket a Ferrari új csapatfőnöke - F1VILÁG.HU

Nem tervez azonnali átszervezéseket a Ferrari új csapatfőnöke

HIRDETÉS
Nem tervez azonnali változtatásokat végrehajtani a Ferrari Forma-1-es csapatán belül az istálló újonnan kinevezett csapatfőnöke, Frederic Vassuer. A francia szakember a folyamatos fejlődés híve, ezért bizalmat szavaz a mostani gárdának.
Fred Vasseur, Ferrari

Vasseur hivatalosan január 7-én lépett szolgálatba a Ferrarinál, miután az olasz istállót eddig irányító Mattia Binotto távozott a csapatfőnöki székből. A Ferrarit az elmúlt évek során számos kritika érte, miután több területen sem tudott kielégítően teljesíteni: bár tavaly versenyképes autóval rukkoltak elő az olaszok, technikai problémák és stratégiai baklövések miatt képtelenek voltak felvenni a versenyt a Red Bull-lal.

Arra viszont az új csapatfőnök érkezésével sem kell számítani, hogy jelentős szervezeti átalakítások történnek a 2023-as szezon kezdete előtt. Binottóhoz hasonlóan Vasseur is úgy látja, az elmúlt idény stratégiai hibáit hiba volna egyetlen szakember rovására írni. A francia szakember éppen ezért úgy látja, a meglévő rendszeren kell javítaniuk.

„Amikor a stratégiáról, az aerodinamikáról, vagy más dologról beszélünk, el kell kerülnünk azt, hogy pusztán a piramis csúcsára fókuszálunk” – mondta Vasseur a Motorsport.com című internetes portál azon kérdésére, hogy milyen változtatásokat tervez házon belül az új idény kezdetére. „Nagyon gyakran, amikor a stratégiáról beszélünk, sokkal inkább a szervezetről van szó, mintsem egyetlen szakemberről, aki ott ül a bokszutca falán.”

„Igyekszem megérteni, hogy pontosan mi történt minden egyes hiba esetében, és mi történt tavaly. Próbálom megtudni, hogy egy döntés, vagy a szervezet, esetleg a kommunikáció miatt történt, ami történt.”

Vasseur szerint elképzelhető, hogy a Ferrarinál egész egyszerűen túl komplikáltak a kommunikációs csatornák, és túl sokan szólnak bele az egyes döntésekbe.

„Nagyon gyakran a bokszutca falán a legnagyobb probléma inkább a kommunikáció, és az, hogy hányan érintettek. Ha túl sokan vitatkoznak ugyanarról a dologról, mire megvan a döntés, az autó már a következő körben jár. Tiszta áramlásnak kell lennie a megfelelő pozícióban lévő szakemberek között. De ez egy folyamatban lévő munka.”

Vassuer ugyanezt a szemléletet igyekszik alkalmazni a Ferrari F1-es csapatának valamennyi részlegén.

„Arrogancia lenne a részemről, ha elkezdenék intézkedni a technikai szervezetet illetően mindössze két hét után” – magyarázta. „Voltak egyeztetéseink, hogy megértsük, hogyan tudnánk javítani a rendszerünkön, mik lehetnek a rendszer gyengeségei. Sokkal inkább egy folyamatos fejlődésről van szó, mintsem nagy lépésről, vagy nagy változásról – annak szerintem nem lenne értelme.”

„Bízom a mostani srácokban, és minden tőlem telhetőt megteszek értük is, hogy a lehető legjobb feltételek mellett végezhessék a munkájukat. Pár hét vagy hónap után pedig eljön majd az ideje a változtatásnak, ha nem működik. De bízom bennük.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!