Portugál Nagydíj

Nem tervez korai motortesztet a Honda

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Nem tervez korai motortesztet a Honda

Leghamarabb a 2015-ös szezont megelőző téli teszteken viszi pályára először vadonatúj Forma-1-es motorját a visszatérésre készülő Honda.


Leghamarabb a 2015-ös szezont megelőző téli teszteken viszi pályára először vadonatúj Forma-1-es motorját a visszatérésre készülő Honda.

A japán manufaktúra a McLarennel lépett szövetségre, így 2015-től kezdődően a wokingi gárda már nem a Mercedes, hanem a Honda erőforrásait használja a királykategóriában.

A Honda már gőzerővel dolgozik 1,6 literes V6-os turbómotorján, és bár a fejlesztések még kezdeti stádiumban járnak, tervei szerint ősszel már beindítja az új aggregátot.

A pályatesztekre azonban még sokat kell várni – a motorgyártó nem tervezi, hogy a 2015-ös téli tesztek előtt élesben is kipróbálja motorját, Arai Jasuhisa, a Honda motorsport-főnöke cáfolta az erről szóló híreszteléseket.

„Mindez csak pletyka, az emberek beszélnek róla, de nekünk nincsenek efféle terveink” – mondta a szakember az AUTOSPORT-nak.

„Amikor először láthatjuk majd a motort egy aktuális versenyautóban, az 2015 januárjában/februárjában lesz majd. Reméljük, hogy ekkor már bemutathatjuk az új erőforrást.”

Bár motorját már ősszel beröffentené a Honda, a komplett hajtáslánc csak későbbre készül el – az energia-visszanyerő rendszerrel szerelt aggregátot csak jövőre tesztelik először próbapadon.

„Azt gondolom, sokkal hatékonyabb lesz a próbapadon tesztelni. Ez talán több előnnyel jár számunkra” – mondta Arai, aki szerint egyaránt jár előnyökkel és hátrányokkal is, hogy 2015-ben térnek vissza a Forma-1-be.

„Előnynek tekinthető, hogy lesz elég időnk a tervezésre, illetve a motor fejlesztésére. De miközben láthatjuk, hogy a többi csapat küszködik-e, vagy van-e problémája, csak azt láthatjuk, hogyan birkóznak meg a kihívásokkal, és láthatjuk, mennyit javul a teljesítményük. Hogy miképp csinálják mindezt, azt a képzeletünkre kell bízni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!