Nem tervez Red Bull-motorokra váltani a McLaren - F1VILÁG.HU

Nem tervez Red Bull-motorokra váltani a McLaren

Nem a Red Bull Powertrainsszel való jövőbeli együttműködés jele az, hogy a McLaren csapata nemrégiben leszerződtette az energiaital-gyárosoknál eddig mérnökigazgatóként dolgozó Rob Marshallt.

A wokingi gárda nemrég jelentette be, hogy Marshall jövő januárban technikai igazgatóként kezdi meg a munkát a McLarennél. A neves szakember 17 éven át dolgozott a Red Bullnál.

A patinás brit istálló jelenleg a Mercedes motorjait használja a Forma-1-ben, egyelőre azonban nem tudni, hogy az új motorszabályok bevezetése után, 2026-tól milyen erőforrásokkal dolgozik majd. Az mindenesetre köztudott, hogy a McLaren vezérigazgatója, Zak Brown még februárban ellátogatott a Red Bull Milton Keynes-i központjába, ahol egyeztetéseket folytatott az osztrák vállalattal.

Andrea Stella, a McLaren csapatfőnöke ugyanakkor cáfolta, hogy Marshall szerződtetése annak az előjele lenne, hogy 2026-tól Red Bull-motorokra váltanak.

„Megerősíthetem, hogy nincs kapcsolat” – idézi a szakember szavait a RacingNews365.com című internetes lap. „Néhány hónapja voltak egyeztetéseink a Red Bull-lal, hogy feltérképezzük, mik elérhetők a piacon az erőforrások tekintetében 2026-ra.”

„Jelenleg viszont elég előrehaladott tárgyalásban vagyunk a HPP-vel [Mercedesszel], szóval nincsenek jelenleg folyó egyeztetések a Red Bull-lal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!