Nem tesznek kivételt a Renault-val az F1-ben, marad a hátrány - F1VILÁG.HU

Nem tesznek kivételt a Renault-val az F1-ben, marad a hátrány

HIRDETÉS
A legfrissebb hírek szerint nem kap engedményt a Renault ahhoz, hogy felzárkóztassa gyengébb V6-os erőforrását a többi Forma-1-es gyártó motorjához.
Esteban Ocon, Alpine

Még a nyáron derült ki, az elemzések szerint az Alpine F1-es csapata által használt Renault-erőforrások a motorszabályok befagyasztása ellenére idén már mintegy 15-20 lóerővel gyengébbek, mint a Honda, a Mercedes, vagy éppen a Ferrari aggregátjai. A Forma-1-es csapatok ezért egyeztetésekbe kezdtek annak érdekében, hogy kiderüljön, valóban ez-e a helyzet, és ha igen, mit lehetne tenni annak érdekében, hogy kisegítsék a küszködő gyártót.

A német Auto Motor und Sport című szaklap azonban úgy tudja, a csapatok és az FIA végül úgy döntöttek, nem segítik ki a Renault-t, így a francia gyártónak a motorszabályok 2026-os átalakításáig együtt kell élnie a helyzettel. A lap szerint a Renault azért került nehéz helyzetbe, mert óvatosabban állt hozzá a teljesítmény versus megbízhatóság kérdéséhez, mint a többi motorgyártó.

„A Renault-nak nem voltak megbízhatósági problémái, mely ajtót nyithatott volna a korrekcióhoz” – írja az AMuS veterán újságírója, Michael Schmidt. „Főleg a vízpumpa hibásodott meg, azon a területen viszont nem lehet teljesítményt találni.”

Az Auto Motor und Sport szerint az Alpine elfogadta a döntést: „A prioritás számunkra az, hogy kifejlesszük a 2026-os motort” – fogalmazott Bruno Famin, az Alpine átmenetileg kinevezett csapatfőnöke.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!