Friss hírek

Nem tűnnek el a motorhome-ok a Forma-1-ből

Bár Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója korábban utalt erre, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azt mondja, egyelőre nem tervezik a motorhome-ok száműzését a száguldó cirkuszból.

Brawn még februárban vetette fel a javaslatot, hogy csökkentse a csapatok költségeit, és elősegítse az F1 környezettudatosabb működését.

A motorhome-ok felállításához ugyanis az európai versenyhelyszínekre a csapatok rengeteg kamionnal érkeznek, ez pedig igencsak ártalmas a környezet szempontjából.

Hirdetés
 

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke viszont a RaceFans című lapnak adott interjújában elárulta, az előirányzott új kereskedelmi megállapodásban a Forma-1 nem tiltja meg nekik a motorhome-ok használatát a jövőben.

„Ez a dokumentum tartalmazza az összes tervezetet, amit a FOM [Formula One Managmenet] készített. Nincs változás az európai motorhome-ok tekintetében” – fogalmazott a brit szakember.

A csapatok egy része – köztük a McLaren – egyébként támogatta volna, hogy megszabaduljanak a motorhome-októl.

„A valóság az, hogy többször használunk ideiglenes létesítményeket, és egészen jól alkalmazkodunk” – mondta Zak Brown, a McLaren ügyvezetője.

„A szingapúri, a mexikói, az abu dhabi és a bahreini is igazán kiváló létesítmény, akárcsak a kínai. Szóval olyasvalami ez, amit támogatnánk.”  

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Nem tűnnek el a motorhome-ok a Forma-1-ből
Sainz: A debütálásom óta nem tanultam annyit az F1-ben, mint idén
Változhatnak a motorcsere miatti büntetések a Forma-1-ben
Brundle: Binotto Ferraritól való távozása egy kicsit furcsa
Bővíti infrastruktúráját az Audi az F1-es csatlakozás előtt
Hivatalos: Nem lesz Kínai Nagydíj 2023-ban sem

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!