Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Nem tűnnek el a motorhome-ok a Forma-1-ből

2019 German Grand Prix, Thursday - Steve Etherington Mercedes motorhome
Fotó: Mercedes
Bár Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója korábban utalt erre, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azt mondja, egyelőre nem tervezik a motorhome-ok száműzését a száguldó cirkuszból.

Brawn még februárban vetette fel a javaslatot, hogy csökkentse a csapatok költségeit, és elősegítse az F1 környezettudatosabb működését.

A motorhome-ok felállításához ugyanis az európai versenyhelyszínekre a csapatok rengeteg kamionnal érkeznek, ez pedig igencsak ártalmas a környezet szempontjából.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke viszont a RaceFans című lapnak adott interjújában elárulta, az előirányzott új kereskedelmi megállapodásban a Forma-1 nem tiltja meg nekik a motorhome-ok használatát a jövőben.

„Ez a dokumentum tartalmazza az összes tervezetet, amit a FOM [Formula One Managmenet] készített. Nincs változás az európai motorhome-ok tekintetében” – fogalmazott a brit szakember.

A csapatok egy része – köztük a McLaren – egyébként támogatta volna, hogy megszabaduljanak a motorhome-októl.

„A valóság az, hogy többször használunk ideiglenes létesítményeket, és egészen jól alkalmazkodunk” – mondta Zak Brown, a McLaren ügyvezetője.

„A szingapúri, a mexikói, az abu dhabi és a bahreini is igazán kiváló létesítmény, akárcsak a kínai. Szóval olyasvalami ez, amit támogatnánk.”  

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS